Jong Oranje wint ook tweede groepsduel op EK in Israël

Jong Oranje heeft ook het tweede groepsduel op het EK Onder 21 in Israël winnend afgesloten. Nadat de ploeg van coach Cor Pot donderdag de eerste wedstrijd van Jong Duitsland had gewonnen, was het zondagavond met 5-1 te sterk voor Jong Rusland, dat het duel met tien man eindigde door een rode kaart voor Nikita Chicherin. Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi vormden opnieuw het centrale verdedigingsduo van Jong Oranje en speelden de volledige negentig minuten, terwijl Jordy Clasie een kwartier voor tijd inviel als vervanger van Kevin Strootman. Door de overwinning zette Jong Oranje een grote stap richting de halve finale van het EK.
Als gevolg van een treffer van oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum ging de ploeg van Pot met een 1-0 voorsprong de rust in, waarna Luuk de Jong de marge na een uur spelen verdubbelde. Zeker door de rode kaart van Chicherin leek het duel daarmee beslist, al bracht de aansluitingstreffer van Denis Cheryshev de spanning weer even terug. Door doelpunten van Ola John, Danny Hoesen en Leroy Fer liep Jong Oranje in het restant van de wedstrijd alsnog uit naar een ruime overwinning.

Door de overwinning op Jong Rusland staat Jong Oranje met zes punten uit twee groepsduels stevig op de eerste plaats in poule B. Indien Jong Duitsland later op de zondagavond niet wint van Jong Spanje, is het elftal van Pot zeker van de halve finales van het EK. Jong Oranje speelt woensdag 12 juni het laatste groepsduel tegen Jong Spanje.