Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Kameraadjes maken kunstwerken voor De Kuip

Leden van Feyenoords juniorclub Kameraadjes hebben zich van hun meest creatieve kant laten zien. In De Kuip volgden kinderen van twaalf tot veertien jaar een workshop StreetArt, waarmee zij onder begeleiding van twee professionele StreetArtists aan de slag gingen met graffiti om een aantal zitbankjes te voorzien van een eigen ontwerp, met als thema’s Feyenoord, Rotterdam en de historie van de club. De betonnen bankjes, die in de vorm van de letter F zijn gemaakt, worden binnenkort geplaatst in de binnenring van het stadion.

Waar een gezelschap van tientallen kinderen in veel gevallen garant staat voor een hoop geluid, was het kort na het begin van het begin van de workshop vrijwel stil op de werkplaats naast het stadion. Het enige geluid was afkomstig uit de spuitbussen, wat alles te maken had met de ijver en de geen woorden maar daden mentaliteit waarmee de kinderen aan de slag waren gegaan.



Omdat er in groepjes van vier gewerkt diende te worden, was het volgens Qwen, een van de weinige meisjes in het gezelschap, belangrijk om onderling goede afspraken te maken. ‘Daarom hebben we van te voren overlegd wie wat ging doen’, vertelde ze. ‘Zelf hou ik me vooral bezig met het spuiten van de rode letters. Ik vind het best lastig, maar vooral hartstikke leuk om te doen.’



Voor veel Kameraadjes was het de eerste keer dat zij met graffiti aan de slag gingen, waardoor er logischerwijs soms nog wat misging met het kleur geven van de bankjes. ‘Maar dat was geen probleem hoor’, lachte Tom. ‘Als ik een foutje maakte, ging ik er gewoon met een andere kleur overheen en was er al snel niets meer van te zien.’



Dat er aan creativiteit geen gebrek was bij de jonge Feyenoord-supporters, bleek wel toen er aan het einde van de middag de meest kleurrijke kunstwerken te bewonderen waren. Zo prijkte op de ene bank de Erasmusbrug, waren anderen voorzien van teksten als ‘Feyenoord’ en ‘geen woorden maar daden’ en was zelfs Olli terug te vinden op een van de bespoten bankjes. Volgens de begeleiders een eindresultaat om trots op te zijn, een compliment dat de dag voor de Kameraadjes extra geslaagd maakte.