Fanshop
Fanshop

Nieuw ‘muurtje van Moulijn’ in Bloklandstraat

Er komt een nieuw ‘Muurtje van Moulijn’ in de Bloklandstraat in het Oude Noorden waar Feyenoord-legende Coen Moulijn opgroeide en leerde voetballen. Het huizenblok dat dwars op deze straat staat, wordt gesloopt om plaats te maken voor een doorgaande fiets- en wandelroute naar het Zwaanshals. Daardoor verdwijnt ook het bestaande kunstwerk ‘Muurtje van Moulijn’. De Bloklandstraat zonder eerbetoon aan Coen Moulijn is ondenkbaar. Er komt een nieuw ‘muurtje’ tegen de doorgebroken gevel, omgeven door foto’s van de bekende voetballer. Rotterdammers kunnen stemmen over hoe het kunstwerk eruit komt te zien.
Coen Moulijn is geboren en getogen in de Bloklandstraat op nummer 14. Hij leerde er tegen een muurtje voetballen. In de volksmond kreeg het de bijnaam ‘Muurtje van Moulijn’. Dat muurtje verdween in 1990. Het verkeerde in zo’n slechte staat dat het werd afgebroken. In 1990 plaatste Hans Citroen een vervangend ‘muurtje’ op dezelfde plek, als hommage aan Moulijn. Ook dat muurtje gaat nu verdwijnen vanwege de sloop in de Bloklandstraat.
 
Kunstenaar Hans Citroen heeft twee ontwerpvarianten voor het nieuwe ‘muurtje’ gemaakt. Rotterdammers beslissen welke variant hun voorkeur heeft en welke foto’s erop komen. Stemmen kan op www.muurtjevanmoulijn.nl van 19 juni tot 11 juli 2013.
 
Citroen bouwt het nieuwe kunstwerk op met stenen die vrijkomen bij de sloop van woningen in de doorbraak. Deze stenen komen overeen met de stenen in het oorspronkelijke ‘Muurtje van Moulijn’. Hij krijgt bij het veiligstellen en schoonmaken van de stenen hulp van jongeren uit de wijk en kunstenaar Chris Ripken. Het portret van Moulijn op het huidige ‘muurtje’ wordt gedoneerd aan het Feyenoord Museum.