Fanshop
Fanshop

Feyenoord distantieert zich van AD-artikel

In het AD van heden, zaterdag 6 juli, staat een verhaal gepubliceerd over het nieuwe stadion. In het bewuste artikel worden onder anderen sprekend opgevoerd Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde, technisch directeur Martin van Geel alsmede stadiondirecteur Jan van Merwijk. Alle drie de vertegenwoordigers van de Feyenoord-familie wensen, bij deze, te benadrukken dat zij zich volledig distantiëren van het betreffende artikel. De citaten die uit hun mond zijn opgetekend zijn volgens de betrokkenen in veel gevallen volledig in een verkeerde context gebruikt, in sommige gevallen onjuist of toegewezen aan de verkeerde persoon, dan wel geven zij een totaal vertekend beeld door hun volslagen onvolledigheid.

De Feyenoord-leiding heeft gisteren, toen zij het verhaal onder ogen kreeg, direct fel bezwaar gemaakt tegen het bewuste artikel, dat ook nog eens tot stand is gekomen door het fors schenden van tussen Feyenoord en de krant gemaakte afspraken. De betrokkenen van Feyenoord gaven hierbij aan dat het artikel dusdanig veel onjuistheden en foute aannames bevatte dat zij er niet voor voelde verder mee te werken aan het artikel door met allerlei wijzigingen nog te trachten het iets minder slecht te maken. De krant bleek in deze helaas niet voor rede vatbaar en ging desondanks over tot genoemde ongewijzigde publicatie vol onjuistheden. 

Niet voor het eerst moet Feyenoord tot haar spijt vaststellen dat een aantal journalisten van het AD tegen de komst van een nieuw stadion is. Hoewel wij dat betreuren staat dat de redacteuren, net als een ieder, natuurlijk vrij. Het wordt echter een kwalijke zaak wanneer veelvuldig blijkt dat de kolommen in de bewuste krant worden gebruikt om op niet-objectieve wijze en met in onze ogen onfatsoenlijk gedrag deze negatieve grondhouding tegen het nieuwe stadion uit te dragen. Een stadion dat de club zo hard nodig heeft om ook in de toekomst een topclub te kunnen blijven met de nationale en internationale uitstraling waar supporters, de stad Rotterdam en de hele wijde omgeving profijt van hebben.