Hattrick Te Vrede opmaat voor ruime oefenzege

Feyenoord heeft donderdagavond ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2013-2014 overtuigend gewonnen. De ploeg van Ronald Koeman scoorde tegen Topklasser HHC Hardenberg zes keer en hoefde zelf opnieuw geen enkele tegentreffer te incasseren: 0-6. Mitchell Te Vrede maakte evenals afgelopen dinsdag tegen FC Horst een hattrick. Na rust wisten ook John Goossens, Tonny Vilhena en Harmeet Singh de doelman van de thuisploeg te verschalken. De EK-gangers Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Vilhena en Singh kwamen in de tweede helft als invallers in het veld en maakten zo hun eerste speelminuten in het nieuwe seizoen.
Graziano Pellè stond aanvankelijk op het wedstrijdformulier, maar bleef uit voorzorg aan de kant wegens lichte klachten aan zijn bovenbeen. Mitchell Te Vrede begon in plaats van de Italiaan in de basis en greep die kans met beide handen aan. De spits, die afgelopen dinsdag al vier keer had gescoord tegen FC Horst, tekende voor de enige drie doelpunten in de eerste helft.

Alle drie de goals vielen uit hoge voorzetten die door Te Vrede onberispelijk binnen werden gekopt. Na een kwartier deed hij dat op aangeven van Lex Immers, ruim vijf minuten later uit een hoekschop van John Goossens en kort voor rust opnieuw uit een hoekschop, ditmaal van Ruud Vormer. Daarmee zette Te Vrede voor de tweede keer in drie dagen tijd een loepzuivere hattrick op zijn naam, in de wetenschap dat hij verdeeld over twee duels liefst zeven goals op rij had gemaakt.

De 0-3 ruststand was geheel volgens de verhoudingen op het veld. Feyenoord speelde verzorgd voetbal in een hoog tempo en gaf gedurende de wedstrijd slechts een kansje weg. Dat was na ruim een kwartier spelen, toen Kostas Lamprou prima redding bracht op een kopbal van dichtbij van de thuisploeg, die in voormalig Feyenoorder Glenn Kobussen een oude bekende in de gelederen had.

Na rust bleef het op Het Westerpark eenrichtingsverkeer naar het doel van HHC Hardenberg. Na een uur spelen resulteerde dat in Feyenoords vierde treffer, die kwam van de voet van John Goossens. De middenvelder zette een één-twee op met Te Vrede en schoot vervolgens met een volley hard raak.

De goal was direct de laatste actie voor de tien veldspelers van Feyenoord, want Koeman stuurde na een uur spelen tien nieuwe gezichten in het veld. Onder hen waren de vijf spelers die vorige maand deelnamen aan het EK onder 21 in Israël. Zij maakten zodoende voor het eerst deze voorbereiding speelminuten.

Vilhena bekroonde zijn terugkeer tien minuten voor tijd met de 0-5. De middenvelder zette een prima combinatie op met de eveneens ingevallen Anass Achahbar en hoefde vervolgens alleen nog maar binnen te tikken. De eindstand werd kort voor tijd bepaald door een andere EK-ganger, Harmeet Singh.

HHC Hardenberg – Feyenoord 0-6
15’ 0-1 Te Vrede
22’ 0-2 Te Vrede
41’ 0-3 Te Vrede
59’ 0-4 Goossens
80’ 0-5 Vilhena