Fanshop
Fanshop

Feyenoord zet voet op Italiaanse bodem

Na een probleemloze vlucht van anderhalf uur vanaf Schiphol is de selectie van Feyenoord maandagmiddag gearriveerd op Italiaanse bodem. De spelersgroep en staf landden rond de klok van 16.30 uur op de luchthaven van Treviso, om vanuit daar per bus verder de reizen naar Levico Terme, een plaatsje in de provincie Trentino waar Feyenoord tot en met vrijdag het trainingskamp zal beleggen.
Omdat Terence Kongolo, Anass Achahbar, Lucas Woudenberg en Sven van Beek met Oranje onder 19 deelnemen aan het EK in Litouwen en Jean-Paul Boëtius in Rotterdam is achtergebleven om verder te werken aan zijn herstel, bestaat de selectie deze week uit in totaal 24 spelers. Zij kregen bij aankomst in Noord-Italië te maken met zeer warme omstandigheden, aangezien het kwik tegen de 30 graden Celsius liep.Feyenoord verblijft komende dagen in de regio Valsugana, een zeer fraai gebied nabij de Dolomieten. De trainingsaccommodatie biedt uitzicht over het Levicomeer. Onder meer Champions League winnaar Bayern München verbleef hier eerder tijdens deze zomer, tot volle tevredenheid van trainer Pep Guardiola.

Voor Graziano Pellè is de plek waar Feyenoord zich deze week verder zal voorbereiden op de start van de competitie bekend terrein. De spits komt zelf weliswaar uit het zuidelijke deel van het land, maar werkte in het verleden al twee keer eerder een trainingskamp af in het berggebied. ‘Vanwege de mooie en rustige omgeving is het voor voetbalclubs een ideale plek om goed te trainen’, vertelde Pellè kort na aankomst op de luchthaven.

De topscorer van het afgelopen seizoen liet weten zin te hebben in de komende week, waarin er voor Feyenoord naast een aantal trainingen ook een oefenwedstrijd tegen Hellas Verona op het programma staat. ‘De goede prestatie van die club is beloond met promotie naar de Serie A. Met Hellas Verona treffen we een sterke tegenstander tijdens een toch al pittige week, maar daar ben ik alleen maar blij mee. Voor ons is dat een goede test om straks klaar te zijn voor het seizoen.’