Zesde plaats voor Feyenoord A2 op sterk toernooi in Zutphen

Feyenoord A2 heeft afgelopen weekend een zesde plaats behaald op het sterk bezette internationale toernooi van Be Quick in Zutphen. De Rotterdammers waren de jongste ploeg op het driedaagse toernooi, waar behalve Feyenoord A2 alleen maar Onder 19 teams aan deelnamen. De wedstrijden duurden twee keer vijfentwintig minuten. ‘Vooral fysiek waren we in het nadeel. Maar juist daarom zijn dit erg nuttige weekenden’, vond trainer Jan Gösgens.
Op de openingsdag, vrijdag, trof A2 het sterke FC Kopenhagen. ‘Een erg volwassen ploeg’, aldus Gösgens, die zijn ploeg met 0-1 zag verliezen van de Deense club. ‘Fysiek waren zij een stuk verder dan wij. Maar we hebben goed tegenstand geboden.’

Zaterdag stonden de overige twee poulewedstrijden op het programma. Eerst werd er afgetrapt tegen De Graafschap A1, een ploeg die in competitieverband één divisie hoger speelt dan Feyenoord A2. Ook dat duel ging met 1-0 verloren. De enige zege van het toernooi werd zaterdagmiddag geboekt tegen het Mexicaanse Cruz Azul. De van Alphense Boys afkomstige Rowdy van der Putten maakte het enige Rotterdamse doelpunt. Gösgens: ‘Dat was onze beste wedstrijd. Qua veldspel en ook verdedigend gezien stonden we ons mannetje. Door deze overwinning eindigden we ook als derde in de poule waardoor we op zondag nog om plaats vijf mochten spelen.’

In de wedstrijd om de vijfde plaats kwam A2 uit tegen FC Twente A1. Een wedstrijd die met 2-0 verloren ging. ‘Ook FC Twente was fysiek sterker dan wij’, zag de trainer.  ‘Maar we kregen toch een aantal goede mogelijkheden op een doelpunt. Het is jammer dat zo’n goal dan niet valt, maar zo erg is dat nu ook nog niet.’

‘In zulke wedstrijden worden je zwakkere punten direct blootgelegd. Dat is voor een trainer prettig om te zien. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar het doel van dit toernooi is eigenlijk om de spelers wedstrijdritme op te laten doen. Toernooien als deze moet je gewoon goed benutten en je moet er een leerzaam weekend van maken. Dat hebben we gedaan. Ik kan hier absoluut tevreden over zijn’, aldus Gösgens. ‘We zijn nog boven Vitesse A1 geëindigd, een ploeg die vorig jaar derde werd in de competitie bij onze A1. Het toernooi werd gewonnen door de A1 van Anderlecht.’

Volgende week zaterdag speelt Feyenoord A2 een bijzondere oefenwedstrijd bij Excelsior Maassluis. De eerste helft tegen het Zeeuwse JVOZ, de tweede 45 minuten tegen Excelsior Maassluis A1. De week daarna staat de eerste officiële wedstrijd op het programma. Dan treffen de Rotterdammers PEC Zwolle voor de beker.

Feyenoord A2 – FC Kopenhagen A1 0-1

De Graafschap A1 – Feyenoord A2 1-0

Feyenoord A2 – Cruz Azul onder 19 1-0
Doelpunt: Rowdy van der Putten