Clasie: ‘Tweede helft de bovenliggende partij’

Na afloop van de Klassieker tegen Ajax waren veel spelers van Feyenoord het erover eens dat de 2-1 nederlaag onnodig was geweest. Nadat in de eerste helft de voorsprong uit handen werd gegeven, knokte de ploeg zich na rust op knappe wijze terug in de wedstrijd. ‘In de tweede helft waren we de bovenliggende partij’, sprak Jordy Clasie, die bij afwezigheid van Stefan de Vrij de aanvoerdersband droeg. ‘Op basis daarvan verdienden we de gelijkmaker, maar helaas creëerden we te weinig kansen.’
Feyenoord kende door het vroege openingsdoelpunt van Graziano Pellè een voortvarende start in de Arena, maar werd vervolgens ver achteruit gedrukt door de thuisploeg. Clasie: ‘De openingsfase was voor ons, omdat we erg compact stonden. Daarna werden we slordig, waardoor we het balbezit te snel kwijtraakten. Zeker de eerste tegentreffer uit de strafschop was ongelukkig. Een onnodig verlies, maar we hebben een stuk beter gespeeld dan in de eerste wedstrijden van het seizoen. We hebben er alles aan gedaan, maar helaas was het niet genoeg.’

De gelijkmaker van Ajax ontstond uit een strafschop, nadat scheidsrechter Björn Kuipers een overtreding van Ruud Vormer op Victor Fischer had geconstateerd. De middenvelder noemde het moment na afloop ongelukkig. ‘Ik voelde niet dat ik hem raakte’, reageerde Vormer. ‘Op dat moment waren we echter al voornamelijk aan het tegenhouden, omdat we er niet meer in slaagden om op goede wijze druk te zetten.’

Vormer zag hoe het drukzetten na rust beter ging, waardoor het elftal lang zicht bleef houden op de gelijkmaker. ‘Maar we verzuimden om echte kansen te creëren. De eindpass was niet zuiver genoeg, ondanks dat er wel degelijk ruimte lag voor ons. Erg zonde.’ Hoewel Feyenoord in Amsterdam de derde nederlaag op rij had geleden, bleef Vormer vertrouwen houden in de toekomst. ‘Het spel van vandaag biedt voldoende perspectief voor de komende weken. We moeten op deze wijze doorgaan, te beginnen komende donderdag in Rusland.’

Sven van Beek maakte in de Arena zijn competitiedebuut voor Feyenoord, nadat hij vorig seizoen in de bekerwedstrijd tegen PSV al zijn officiële debuut had gemaakt in het eerste elftal. ‘Voor mezelf is dat mooi, maar door de nederlaag sta ik hier met een zuur gevoel’, sprak de talentvolle verdediger na afloop. ‘Als kleine jongen heb ik er altijd van gedroomd om een Ajax – Feyenoord te mogen spelen. Daarom had ik gezonde spanning voor deze wedstrijd, maar op wat kleine slippertjes na denk ik dat ik tevreden mag zijn over mijn spel.’