Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

UITGELICHT: Feyenoord Soccer Camp bij s.v. OSC’45

Op donderdag 18 en vrijdag 19 oktober vindt er een Feyenoord Soccer Camps plaats bij s.v. OSC’45 uit ‘s-Hertogenbosch! Het is de eerste keer dat hier een voetbalkamp van Feyenoord wordt georganiseerd en in dit bericht kom je meer te weten over deze vereniging.

Meedoen aan dit voetbalkamp? Klik hier om direct naar de inschrijfpagina te gaan.

Historie 
Op 16 oktober 1945 werd s.v. OSC’45 opgericht door een aantal Orthenaren. Onder de naam R.K.O.S.C. werd de vereniging aangemeld bij de KNVB, met als clubkleuren oranje en wit, en de gemeenteweide achter de ‘Kup’ werd omgetoverd tot een voetbalveld. De allereerste competitiewedstrijd, op 23 december 1945, werd op eigen terrein met 6-0 gewonnen van ODC uit Boxtel.

Inmiddels is de situatie veranderd en speelt s.v. OSC’45 haar thuiswedstrijden op sportpark ‘De Hambaken’. Op dit complex beleefde de vereniging haar grootste successen in het jaar 1982, toen het eerste elftal, het tweede én de A1 kampioen werden!

Patrick van Aanholt
Patrick van Aanholt is verreweg de bekendste voetballer met een verleden bij de club uit ’s-Hertogenbosch. Van Aanholt speelde in zijn jeugd voor OSC, voordat hij de stap maakte naar de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Via FC Den Bosch, PSV en Chelsea kwam de verdediger uiteindelijk bij zijn huidige club Crystal Palace terecht. 

Eigen kweekvijver
Bij s.v. OSC’45 streven ze ernaar om spelers op een leerzame en leuke manier beter te maken. Plezier staat hierbij voorop en de jeugdopleiding heeft als doel om zoveel mogelijk jeugdspelers op te leiden en te behouden voor de eigen seniorenteams. In totaal beschikt de club over twaalf jeugdteams, waarvan één meisjesteam.

In oktober 2018 is het voor kinderen tussen de zes en zestien jaar mogelijk om te trainen op de  Feyenoord-manier en zo hun voetbalkwaliteiten te verbeteren bij deze goed georganiseerde vereniging. Alle jonge voetballers zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit Feyenoord Soccer Camp!

Voor meer informatie over OSC’45 ga je naar www.osc45.nl.