Fanshop
Fanshop
Feyenoord Soccer Schools

Terugblik op een volle en sportieve voetbalzomer

In juli en augustus hebben in totaal 833 kinderen deelgenomen aan een Feyenoord Soccer Camp en zodoende één, twee of drie dagen op de Feyenoord-manier getraind. De voetbalkampen vonden plaats op 10 verschillende locaties, waar Varkenoord er één van was.

De ruim 800 jonge Feyenoorders uit het hele land hebben deze zomer ervaren hoe het is om te trainen als een echte Feyenoord-speler. Onder leiding van hoofdtrainers Ben Wijnstekers en Mike Obiku is er o.a. gewerkt aan de conditie, techniek en samenspel. Zo zijn alle deelnemers klaargestoomd voor een nieuw voetbalseizoen bij hun eigen club. Eind juli vonden er voor het eerst ook twee keepersdagen plaats. De 16 deelnemers volgden, verdeeld over 2 dagen, een specifiek keepersprogramma onder leiding van trainer Marcel Hartmans.

Tropische voetbalzomer
Door de tropische hitte deze zomer hebben wij de trainingsprogramma’s waar nodig aangepast en uiteraard extra drinkbreaks ingepland. Op drie dagen was het zó extreem warm, dat wij de beslissing hebben genomen om het middagprogramma naar het Topsportcentrum te verplaatsen. Dit mocht de pret bij de deelnemers en trainers niet drukken, gezien de fantastische inzet die zij in de zaal hebben getoond!

All Stars
Alle deelnemers aan de zomer Camps maakten kans om geselecteerd te worden voor een van de twee All Star-teams van Feyenoord Soccer Schools. De trainers selecteerden niet alleen op talent, maar hebben ook gekeken naar inzet, gedrag en respect voor medespelers en tegenstanders. Ruim 20 kinderen zijn reeds voor de All Star teams geselecteerd. Zij treden op 3 oktober op Varkenoord aan tegen twee teams van Feyenoord Academy. Uiteraard is iedereen van harte welkom om deze wedstrijden vanaf 16.00 uur te komen bekijken.

Foto's & video's
Wil jij alle fotoverslagen van de Zomer Camps nog eens rustig bekijken? Ga dan naar het fotoalbum. Voor meer exclusieve beelden, volg ons via @feyenoord.soccerschools op Instagram of op Facebook.