Dit was de Voetbalzomer 2020

De voetbalzomer van Feyenoord Soccer Schools zit er weer op. In het inmiddels bekende wit-zwarte Soccer Camp-tenue hebben deze zomervakantie bijna 1.000 kinderen als Feyenoord-spelers getraind, waardoor ze helemaal klaar zijn voor het nieuwe voetbalseizoen!

Uitgebreid aanbod en nieuwe locaties
Begin juli klonk het startschot van een drukke voetbalzomer in Vlissingen bij s.v. Walcheren. Vervolgens waren we te gast bij respectievelijk v.v. TSC en ASWH. Na ruim twee weken op het vertrouwde Varkenoord te hebben vertoefd, trok de Feyenoord Soccer Schools-karavaan weer het land in, waar we onder andere in Hoek van Holland, Putten en Terneuzen neerstreken. Traditiegetrouw werd de voetbalzomer in de laatste week van augustus afgesloten bij v.v. Nieuwerkerk, met 100 deelnemers.

Deze zomer hebben wij een aantal nieuwe locaties aangedaan, waar nog nooit eerder een Feyenoord Soccer Camp was georganiseerd. Zo waren we voor het eerst aanwezig bij v.v. TSC uit Oosterhout, HVC’10 uit Hoek van Holland, SDC Putten en s.v. Oranje Wit uit Dordrecht. Bij al deze verenigingen werden wij met evenveel enthousiasme en gastvrijheid ontvangen, waardoor wij ook op deze nieuwe locaties een geslaagd voetbalkamp hebben kunnen neerzetten.

6bea06a45450eb433522d823814866bd_2000_2000.JPG
258a1122762f465770f1d67d53cf722b_2000_2000.JPG
f234d88520a98df03020d0521f3e968b_2000_2000.JPG

Leven en trainen als een prof
De trainers hebben voor de deelnemers een gevarieerd voetbalprogramma opgesteld, met onder andere techniekoefeningen, reactiespellen en partijspellen aan bod kwamen. Het kijkgedrag van de kinderen werd getest door middel van de SmartGoals en de oefeningen werden voor iedereen aangepast naar zijn of haar niveau, om de trainingen zodoende uitdagend te maken voor iedereen. Door middel van gave nieuwe games of een minitoernooi werden de Soccer Camps spectaculair afgesloten.

Dat er genoeg talentvolle kinderen deel hebben genomen blijkt uit het grote aantal All Stars dat ook dit jaar weer gekozen is. Wederom zijn er twee teams samengesteld die in oktober een wedstrijd gaan spelen tegen Feyenoord Academy. Een mooie beloning voor de kinderen die tijdens de voetbalkampen iets extra’s hebben laten zien.

Door weer en wind
Er werd deze zomer in weersomstandigheden getraind. We hebben te maken gehad met hevige regen, hoge temperaturen en harde wind. Desalniettemin heeft dit de trainers en deelnemers niet weerhouden om door te gaan met de trainingen en hebben we alle voetbalkampen volledig af kunnen werken.

COVID-19
We zijn erg blij dat we onder de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus zoveel trainingsactiviteiten hebben kunnen organiseren. Er zijn extra voorzorgsmaatregelen genomen om alles veilig te laten verlopen. Echter was dit nooit mogelijk geweest zonder de hulp van de verschillende clubs, deelnemers en hun ouders. Zonder jullie was deze ‘aparte’ voetbalzomer nooit een succes geworden!

De voetbalzomer is voorbij gevlogen. Wij hebben ervan genoten en hopen dat jullie dit ook hebben gedaan! Wil jij alle beelden nog een keer rustig terugkijken? Bekijk dan hier de foto’s.