Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Schermafbeelding%202014-10-22%20om%2014

‘HNK Rijeka kan van iedereen winnen’

Feyenoord neemt het donderdagavond in de derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League op tegen HNK Rijeka. Die club klom in een paar jaar tijd op uit de kelder van de tweede divisie naar de top van de hoogste divisie in Kroatië. Ook op Europees niveau heeft de club grote ambities. ‘We kunnen van iedereen winnen’, zegt Ivan Mance, sportief directeur en voormalig keeper van HNK Rijeka in gesprek met Feyenoord TV. ‘We hebben een ervaren ploeg die zeer competitief is en een goede mentaliteit heeft.’

HNK Rijeka was in de laatste groepswedstrijd dichtbij een stunt tegen Sevilla FC. Tegen de regerend houder van de Europa League stond de ploeg van coach Matjaz Kek tot de slotminuut op een 2-1 voorsprong, maar Sevilla maakte in blessuretijd alsnog gelijk. ‘Als we van Sevilla hadden gewonnen was dat een van de grootste overwinningen in de clubhistorie geweest’, zegt Mance.

Bekijk een interview met Ivan Mance over HNK Rijeka hieronder in de videospeler. In de reportage zijn ook bijzondere beelden te zien van het stadion waarin de wedstrijd tegen Feyenoord wordt gespeeld.