Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
foundation6

Uitgelicht: het goede doel van Feyenoord (V)

Feyenoord speelt op zondag 4 januari een benefietwedstrijd tegen FC Emmen. De opbrengst hiervan gaat volledig naar de Feyenoord Foundation, het goede doel van Feyenoord. De zes projecten die via de Feyenoord Foundation worden gefinancierd, worden wekelijks uitgelicht op deze website. In deel V: Bijzondere Wensen.

BIJZONDERE WENSEN

Opgericht:
Sinds januari 2013 wordt voor de afhandeling van speciale verzoeken al een duidelijke structuur gehanteerd, maar met de recente aanstelling van een medewerker Bijzondere Wensen wil Feyenoord haar kracht en uitstraling nog meer benutten om een verschil te maken. Om Bijzondere Wensen mogelijk te maken werkt Feyenoord samen met onder meer Make-A-Wish, Stichting Ambulance Wens en Sport Helpt.

Doel van het project:
De kracht van Feyenoord inzetten om leed te verzachten en/of een moment van afleiding te verzorgen. Om energie te geven aan hen die het nodig hebben. Het is een samenvattende beschrijving van de vele uiteenlopende wensen die onder dit project geschaard worden. Het project Bijzondere Wensen is gericht op kinderen en volwassenen met een levensbedreigende of ongeneselijke ziekte. Elk individu is uniek. En daarmee ook de bijzondere wens en de situatie. Maar wat uniform is, is de clubliefde van hen voor wie dit project in het leven is geroepen.

Succesfactor:
Elke Bijzondere Wens die in vervulling gaat is een succes op zich. ‘Wat mij met trots vervult is de samenwerking tussen alle geledingen van Feyenoord’, zegt Mirelle Kosten, medewerker Bijzondere Wensen. ‘Iedereen die wordt geconfronteerd met de vervulling van een bijzondere wens zet net even een stapje harder. Het mooiste moment voor mij is om de blijdschap in de ogen te zien van diegene waar de wensvervulling om draait.’

Ervaringsdeskundige:
Tamara Mies-Jacobs: ‘Mijn vader is al vijftig jaar lang supporter van Feyenoord. Hij heeft een ernstige ziekte en wilde nog heel graag één keer naar De Kuip. Dit hebben we in samenwerking met Feyenoord en de Stichting Ambulance Wens kunnen realiseren. We zijn heel goed ontvangen bij de club, mochten in de gastenkleedkamer en langs het veld komen. Ook hebben we in het Feyenoord Museum Gerard Meijer nog ontmoet. Mijn vader vond het een geweldige dag, waar hij een ontzettende boost van heeft gehad.’

Steun jij de Feyenoord Foundation, kom dan op zondag 4 januari naar de benefietwedstrijd Feyenoord – FC Emmen! Alle kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar voor € 7,50 per stuk viawww.feyenoord.nl/ticketshop.