basisplaatje_logo_academy

Opnieuw finaleplaats voor Feyenoord A1

Feyenoord A1 heeft evenals vorig jaar de finale bereikt van de Nike Cup voor A-junioren. In de halve finale rekende de ploeg van trainer Roy Makaay donderdagavond op Varkenoord af met de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch: 2-1. Rick Karsdorp en Wessel Dammers zorgden voor de Rotterdamse doelpunten.

De ploeg van trainer Roy Makaay kwam na een kwartier spelen nog wel op achterstand. Felomina zette de bezoekers met een kopbal uit een vrije trap op een 1-0 voorsprong. In een eerste helft met weinig grote kansen duurde het echter niet lang voordat Karsdorp vanaf elf meter de stand weer gelijk trok: 1-1. Dat was tevens de ruststand.

Na twintig minuten in de tweede helft zette Dammers met zijn hoofd Feyenoord A1 op voorsprong. Waar de Rotterdammers in de eerste helft razendsnel gelijk maakten na een achterstand, zorgde FC Den Bosch bijna voor een soortgelijk scenario. De Brabanders kregen een strafschop, maar zagen doelman Kamil Miazek de inzet uit zijn doel houden. In de slotfase hield Feyenoord A1 uiteindelijk goed stand, waardoor het zich net als vorig seizoen verzekerde van een finaleplaats. Daarin treft het AZ A1. Dat duel wordt gespeeld op Sportpark 't Lood in Alkmaar.

Feyenoord A1 - FC Den Bosch A1 2-1
14’ 0-1 Felomina
21’ 1-1 Karsdorp (strafschop)
65’ 2-1 Dammers

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Cabral, Houben, Hardeveld, Gronsveld; Dekker, Karsdorp, Nieuwkoop; Idrissi ('70 Klooster), Dammers en Slabbekoorn (89' Driebergen).