fey-vites-7

Immers: ‘Geloofde tot laatste moment in de winst’

Evenals voor veel Feyenoorders voelde het gelijkspel tegen Vitesse (1-1) voor Lex Immers als een teleurstelling. Ondanks dat de middenvelder samen met zijn ploeggenoten negentig minuten lang streed voor iedere meter en Feyenoord de bezoekers qua kansenverhouding ruimschoots de baas was, bleef een overwinning uit in De Kuip. ‘Zeker thuis willen we altijd winnen, maar vandaag mocht het niet zo zijn.’

Waar de boeiende kraker in de eerste helft iets weg had van een schaakspel, brandde het duel na de pauze volledig los. ‘Het kon toen alle kanten op’, zei Immers na afloop. ‘Ik had echt het gevoel dat een overwinning erin zat en bleef daar ook tot de laatste minuut in geloven. Aan de andere kant moesten we op ons hoede blijven voor Vitesse, dat loerde op hun kans en een aantal keer gevaarlijk werd. Uiteindelijk voelt het gelijkspel als een teleurstelling, omdat we kansen genoeg hadden om te winnen. Die moeten er dan wel in.’

Ondanks het uitblijven van drie punten kan Feyenoord volgens Immers wel degelijk vertrouwen putten uit de wedstrijd tegen Vitesse. ‘Zij hebben een sterke ploeg, maar in fases van de wedstrijd waren we beter en slaagden we erin veel kansen te creeren. Dat is iets wat we mee kunnen nemen naar de komende weken, want de volgende wedstrijden naderen snel. Hopelijk kunnen we een soortgelijke reeks neerzetten als voor de winterstop.’