Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
europaleague

Goede generale voor Sevilla FC

Voor Feyenoord begint komende donderdag een nieuw avontuur in de groepsfase van de Europa League. Feyenoord.nl geeft gedurende de groepsfase wekelijks een update over de drie tegenstanders in groep G, met informatie over hun laatst gespeelde wedstrijd en de stand van zaken in de competitie.

Sevilla FC
Sevilla FC kan met veel vertrouwen toeleven naar de aanstaande wedstrijd tegen Feyenoord. De ploeg van coach Unai Emery kende afgelopen weekend een goede generale voor het Europese duel van komende donderdag, dankzij een 2-0 overwinning in eigen huis op Getafe. Daarmee pakte de ploeg haar tweede overwinning van het seizoen. De goals kwamen van Carlos Bacca en Aleix Vidal. Dankzij de thuiszege nestelde Sevilla zich in de top drie van de Primera División, nog vóór onder meer Atletico Madrid en Real Madrid. De ploeg pakte zeven punten uit de eerste drie competitieduels en is dus nog ongeslagen.

Standard Luik
Standard Luik ging zaterdag voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis onderuit. In een doelpuntenfestijn trok KV Oostende uiteindelijk aan het langste eind: 3-5. Als gevolg van de nederlaag zakte de nummer twee van vorig seizoen af naar een teleurstellende twaalfde plek op de ranglijst, met acht punten uit de eerste zeven duels. Trainer Guy Luzon zag zijn ploeg in het eigen Maurice Dufrasne stadion nog wel op voorsprong komen door een treffer van Jeff Louis. Igor de Camargo deed na een uur spelen twee treffers van de bezoekers teniet en tekende voor 2-2, maar in het laatste half uur stelde Oostende de zege veilig.

HNK Rijeka
HNK Rijeka presteert tot dusver uitstekend dit seizoen. Op bezoek bij NK Osijek won de ploeg van trainer Matjaz Kek afgelopen zaterdag met 0-1, wat de derde achtereenvolgende winstpartij betekende. Het winnende doelpunt werd na negentien minuten spelen gemaakt door Vedran Jugovic. Dankzij de zevende overwinning in de eerste acht wedstrijden van het seizoen staat Rijeka nog steviger op de tweede plaats in de Kroatische competitie. De ploeg volgt koploper Dinamo Zagreb op één punt achterstand, terwijl de afstand tot nummer drie Hajduk Split maar liefst tien punten bedraagt. Komend weekend, drie dagen na de Europese ontmoeting met Standard Luik, kan Rijeka de koppositie overnemen, als het Dinamo in eigen huis weet te verslaan.