basisplaatje_logo_academy

Feyenoord B1 speelt doelpuntloos gelijk tegen AZ B1

Vanwege het grillige winterweer de afgelopen dagen moesten de uitwedstrijden van Feyenoord A1 tegen AZ A1 en Feyenoord A2 tegen Hollandia A1 noodgedwongen worden afgelast. Feyenoord B1 speelde wel, maar kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen AZ B1. Feyenoord B2 moest in eigen huis ook genoegen met een remise tegen de Alkmaarders: 1-1. Simon Loshi redde in de laatste minuut een punt voor Feyenoord C1 bij PSV C1: 2-2. Feyenoord C2 won op vrijdagavond knap van PSV C2 met 3-1. Feyenoord D1 had in een oefenduel weinig te duchten van JVOZ D1: 4-0.

B1 EN AZ HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT
Feyenoord B1 is in eigen huis niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen AZ B1. Net als twee weken geleden tegen FC Volendam B1 (2-2) moesten de Rotterdammers dus ook in hun tweede duel in de kampioenspoule genoegen nemen met een punt. Trainer Cor Adriaanse kon desondanks leven met het resultaat. 'Dit is een geweldige poule', reageerde Adriaanse. 'We weten dat we elke week aan de bak moeten en daar word je alleen maar sterker van.'

Voetballend gezien was het geen beste wedstrijd, wel werd er van beide kanten veel strijd geleverd. In de eerste helft kreeg Rashaan Fernandes een goede kans om het iets te onrustig in balbezit spelende Feyenoord op voorsprong te zetten, maar de aanvaller was niet koelbloedig genoeg in de afronding.

Na rust veranderde er niets aan het beeld. Beide ploegen bleven veel strijd leveren. Voor Feyenoord was het vooral oppassen voor de snelle Alkmaarse tegenstoten in de omschakeling. De thuisploeg creëerde zelf nog twee mogelijkheden. Nigel Robertha mikte net naast en Shurendo Janga vond zichzelf één-op-één met de keeper van AZ, maar kon geen doel treffen. 'Gezien de kansen hadden we misschien wel moeten winnen, maar met een beetje pech hadden we ook zomaar kunnen verliezen,' zo was Adriaanse realistisch. 'De wedstrijdinstelling van mijn jongens was zeker goed, voetballend gezien hadden we alleen meer moeten brengen.'

Feyenoord B1 - AZ B1 0-0

Opstelling Feyenoord B1: Bijlow; Bijl, Smulder, Knoester, De Sterke; Roffelsen (71' Sinteur), Anez, Janga; Fernandes, Robertha (65' Fagrach) en Chong (76' Tilborg).

FEYENOORD B2 KRIJGT IETS TE WEINIG TEGEN AZ
Feyenoord B2 heeft in zijn eerste competitieduel na de winterstop thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen AZ B2. In een wedstrijd met veel strijd over en weer was het de ploeg van trainer Marcel Koning die uiteindelijk het meeste recht had op de overwinning. 'Op basis van de tweede helft had er wel iets meer ingezeten', erkende Koning. 'Toch kan ik wel leven met de uitslag tegen dit sterke AZ.'

Feyenoord begon slordig, vooral in balbezit. 'AZ was agressiever, maar gelukkig pakten we het al snel goed op', aldus Koning. Feyenoord kreeg kansen op de openingstreffer, maar benutte die niet. Na een halfuur was het AZ, dat in de tweede seizoenshelft samen met Feyenoord en vier andere ploegen gaat uitmaken wie kampioen wordt, dat tegen de verhouding in de score opende.

De pauze deed de Rotterdammers goed. Meteen na rust was het Cheick Touré die de thuisploeg langszij bracht. Op een zwaar en lastig te bespelen veld probeerde Feyenoord vervolgens door middel van lange ballen de 2-1 te forceren. Koning: 'We kregen nog kansen, maar die mondden helaas niet uit in een treffer. Qua strijdlust was het weer smullen geblazen, dat is bij mijn ploeg altijd wel zo. Jammer dat we niet de drie punten konden pakken, maar we speelden hier wel tegen de nummer één van voor de winterstop, hè.'

Feyenoord B2 - AZ B2 1-1
30' 0-1
41' 1-1 Cheick Touré

Opstelling Feyenoord B2: Evora; Reith, Blesgraaf, Van Wetten, Malacia; Van Mullem (41' Kubilinskas), Wehrmann, Van der Pluijm; Bibuljica (41' Schippers), Vente (52' Choukoud) en Touré.

VERDIEND PUNT FEYENOORD C1 BIJ PSV
Feyenoord C1 heeft zijn eerste punt gepakt in de kampioenspoule. Nadat twee weken geleden Ajax C1 nog met 2-3 te sterk was geweest op Varkenoord, werd er zaterdagmiddag in Eindhoven met 2-2 gelijkgespeeld tegen PSV C1. Simon Loshi maakte in de laatste minuut van de blessuretijd de verdiende gelijkmaker voor de Rotterdammers. 'Uiteindelijk een terechte uitslag', zo vond ook trainer Jeffrey Oost. 'Al hadden we na een kwartier wel met 3-0 achter kunnen staan.'

Feyenoord kreeg namelijk weinig vat op het goed combinerende middenveld van PSV. Ook hanteerden de Eindhovenaren in de beginfase een aantal keren de lange bal, waardoor de spitsen gevaarlijk konden worden. Doeltreffend waren zij echter niet. Feyenoord daarentegen wel. Achraf el Bouchatoui bracht de bezoekers tegen de verhouding in op 0-1. 'En vanaf dat moment was de wedstrijd in evenwicht', zo zag Oost.

De gelijkmaker kort voor de pauze was een domper voor Feyenoord, maar veranderde niets aan het spelbeeld. 'Door in de tweede helft iets gedrevener te spelen dan PSV kregen we zelfs iets meer het overwicht,' aldus Oost. Tot veel kansen leidde het echter niet. Even leek PSV met de overwinning aan de haal te gaan, door in de slotfase een volgens Oost 'twijfelachtige penalty' te verzilveren, maar Simon Loshi behoedde zijn ploeg in de vierde minuut van de blessuretijd voor een nederlaag. De inlopende linksback aarzelde niet bij een vrije trap vanaf de rechterkant en schoot feilloos binnen bij de eerste paal.

PSV C1 - Feyenoord C1 2-2
16' 0-1 Achraf el Bouchatoui
34' 1-1
66' 2-1 (strafschop)
70+4' 2-2 Simon Loshi

Opstelling Feyenoord C1: Koorevaar; Geertruida, De Kubber, Aslan, Loshi; El Bouchatoui, Huijgen (63' Reemst), Heijberg; Kokcu (41' Van Ewijk), Reboe en Amadin (54' De Mooij, C2).

ZWAARBEVOCHTEN ZEGE FEYENOORD C2 OP PSV
Feyenoord C2 blijft maar winnen. Op vrijdagavond versloeg de ploeg van trainer Edwin de Graaf op het terrein van VDL in Maassluis ook het sterke PSV C2 met 3-1, de derde competitiezege op een rij na de winterstop en alweer de elfde opeenvolgende triomf in een officiële wedstrijd. Met negen punten uit drie wedstrijden staan de Rotterdammers fier bovenaan in de competitie. 'De ploeg is echt gedreven, hopelijk gaan we zo door', aldus een tevreden De Graaf.

Feyenoord zat meteen goed in de wedstrijd, kreeg al snel twee goede kansen maar benutte die niet. In de vierde minuut was het PSV dat uit een counter brutaal op 0-1 kwam. Lang genieten van de voorsprong konden de Eindhovenaren echter niet. Een minuut later kreeg Feyenoord een penalty, na een overtreding op Crysencio Summerville. Pepijn Doesburg miste niet vanaf elf meter. 'Daarna zijn we scherp blijven spelen, al hadden we wel moeite met de opbouw van PSV', zo zag De Graaf. 'Zij konden telkens te gemakkelijk de vrije man vinden.'

In een wat rommelige tweede helft was het Feyenoord dat beter met zijn kansen omsprong. Summerville bracht de thuisploeg een kwartier voor tijd met een fraaie individuele actie op 2-1, Denzel Hall tekende niet veel later uit een corner voor het slotakkoord. De Graaf: 'Of ik me zorgen maak dat de jongens misschien een beetje naast hun schoenen gaan lopen na zo veel opeenvolgende overwinningen? Nee. Als ik zie hoeveel strijd en passie er ook nu weer werd geleverd, ga ik ervan uit dat ze ook de komende duels net zo scherp zullen zijn.'

Feyenoord C2 - PSV C2 3-1
4' 0-1
5' 1-1 Pepijn Doesburg (strafschop)
54' 2-1 Crysencio Summerville
61' 3-1 Denzel Hall

Opstelling Feyenoord C2: Van den Berg; Den Haan, Hall, Hoogenboom, Yates; De Mooij (54' Gündüz), Dijksteel (50' El Karbachi), Burger; Summerville, Doesburg (45' Lake) en Azarkan.

FEYENOORD D1 WINT OEFENDUEL VAN JVOZ
Feyenoord D1 oefende zaterdag tegen JVOZ D1 en won overtuigend: 4-0. Invaller Noah Naujoks maakte in de tweede helft een zuivere hattrick voor de Rotterdammers, die volgende week de competitie hervatten thuis tegen PSV D1. 'Lekker dat we na twee afgelaste oefenduels toch nog een wedstrijd in de benen hebben in de aanloop naar PSV', aldus trainer Gaston Taument.

Feyenoord was over de hele wedstrijd duidelijk sterker dan JVOZ. De Rotterdammers creëerden genoeg kansen en gaven amper iets weg, tot tevredenheid van Taument. 'Het veldspel was bij vlagen erg goed, alleen het baltempo lag zo nu en dan te laag. Maar al met al was dit gewoon een nuttig oefenduel voor de jongens, die zo weer wat wedstrijdritme hebben kunnen opdoen.'

Feyenoord D1 - JVOZ D1 4-0
18' 1-0 Tiago Cukur
37' 2-0 Noah Naujoks
47' 3-0 Noah Naujoks
54' 4-0 Noah Naujoks

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Papendrecht, Bogarde, Brugman, Esajas; Valk, Omgba, Troost (31' Kramer); Kasius, Cukur (31' Naujoks) en Deurloo (31' Van der Zeeuw).