ajaxA1-feyA1-2

Feyenoord A1 geeft voorsprong uit handen tegen Ajax

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Ajax A1 met 3-2 verloren. Feyenoord B1 won met 1-2 bij Willem II/RKC B1. De C1 was overtuigend met 0-6 te sterk voor VVV/Helmond Sport C1 en C2 speelde met 1-1 gelijk tegen VVV/Helmond Sport. Feyenoord D1 bereikte de halve finale van de beker door MVV D1 met 1-3 te verslaan.

FEYENOORD A1 ONDERUIT OP BEZOEK BIJ AJAX A1

Feyenoord A1 heeft zaterdag een 3-2 nederlaag geleden in de mini-klassieker tegen Ajax A1. In Amsterdam kwamen de Rotterdammers nog wel op voorsprong, maar moesten in de laatste tien minuten, met tien man, toezien hoe de rivaal langszij kwam.

De ploeg van trainer Roy Makaay begon agressief aan het duel en zette Ajax  in een vroeg stadium vast. Dat resulteerde al in de eerste minuut in een grote kans die door de Amsterdammers ternauwernood van de doellijn werd gehaald. ‘Dat strijdplan hadden we van tevoren besproken en dat werkte goed’, aldus Makaay. ‘Al kwam Ajax er nog wel goed uit, omdat ze gewoon ook veel kwaliteit in de ploeg hebben. Toch hadden we redelijk controle over het duel.’

Wel kwamen de Rotterdammers op achterstand, toen Ajax zich voor de eerste keer meldde voor de neus van Feyenoord-keeper Maarten de Fockert. Direct vanaf de aftrap maakte A1 gelijk. Een vrije trap werd door Bart Nieuwkoop in de hoek gekopt: 1-1. Na de pauze zette spits Wessel Dammers Feyenoord zelfs op voorsprong door uit een corner in de bovenhoek te knikken.

Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, toen de Feyenoord-defensie stond te slapen bij een vrije trap. Na de gelijkmaker moest Feyenoord verder met tien man omdat invaller Jesse Driebergen na een stevige overtreding met rood van het veld werd gestuurd. Een Rotterdams eigen doelpunt zorgde een minuut na de rode kaart voor de Amsterdamse voorsprong. De 3-3 leek in de slotminuut alsnog te vallen, maar de volley van Milton Klooster trof de onderkant van de lat.

‘Dit is een harde leerschool’, concludeerde Makaay na de spannende mini-klassieker. ‘Wanneer je goed speelt en drie persoonlijke fouten maakt verlies je zo’n wedstrijd op dit niveau. Ajax strafte onze fouten direct af. Dan verlies je met 3-2, terwijl we vandaag gezien het spelbeeld ook hadden kunnen winnen.’

Door de nederlaag maakt Feyenoord een pas op de plaats in de titelstrijd. Zaterdag speelt de ploeg van Makaay in de kwartfinale van de beker.

Ajax A1 – Feyenoord A1 3-2
37’ 1-0
38’ 1-1 Bart Nieuwkoop
50’ 1-2 Wessel Dammers
81’ 2-2
83’ 3-2

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Cabral, Houben (84’ Robinson), Hardeveld, Gronsveld; Dekker (70’ Driebergen), Karsdorp, Nieuwkoop; Idrissi (81’ Klooster), Dammers en Slabbekoorn.

FEYENOORD B1 WINT VERDIEND, MAAR MIST HANDVOL KANSEN

Feyenoord B1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC B1 met 1-2 gewonnen. Zonder zelf groots te spelen, creëerde de ploeg van trainer Cor Adriaanse handen vol kansen maar boekte uiteindelijk een minimale overwinning.

‘We vergaten onszelf te belonen’, zei Adriaanse, die zijn ploeg drie keer alleen voor de Brabantse keeper zag opduiken. ‘We hadden vandaag minimaal met vier doelpunten verschil moeten winnen. Maar dat lieten we na. Ondanks dat zijn we ook in de slotfase niet in de problemen gekomen. Want zelfs in de laatste minuut stonden we nog oog in oog met de keeper. Willem II kon er geen slotoffensief meer uit persen.’

Al na twee minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong uit een vrije trap van verdediger Calvin Verdonk. De voorsprong werd echter een kwartier na rust teniet gedaan. Slap ingrijpen in de defensie stelde Willem II in staat de 1-1 achter Feyenoord-keeper Velanas te schieten. Toch kon Adriaanse in dezelfde minuut alsnog juichen toen Jordy den Hoedt de jarige Jari Schuurman in staat stelde de 1-2 aan te tekenen.

‘Daarna kregen we kans op kans, maar waren we te slordig’, aldus Adriaanse. ‘We hadden te veel tijd nodig of lieten na een steekpass te geven zodat we vrij voor de keeper kwamen te staan. Ik weet ook wel dat niet iedere kans een doelpunt kan zijn, maar ik miste wel het gogme in mijn ploeg. We wilden alles in de hoogste versnelling doen. Dan lukt het vaak niet. Al met al is dit een heel verdiende zege en zijn we niet in de problemen gekomen.’

Willem II/RKC B1 – Feyenoord B1 1-2
2’ 0-1 Calvin Verdonk
55’ 1-1
56’ 1-2 Jari Schuurman

Opstelling Feyenoord B1: Velanas; Koomen, Verdonk, Kingsale, Absalem; Van der Meer, Korporaal, Hamer (65’ Hammouti); Den Hoedt (73’ Robertha), Schuurman en Fernandes (78’ De Jesus).

RUIME OVERWINNING VOOR C1

Feyenoord C1 heeft zaterdag een overtuigende uitzege geboekt bij VVV/Helmond Sport C1. Het werd 0-6. De Rotterdammers speelden vanaf de eerste minuut goed en snel positiespel waar de thuisclub geen antwoord op kon vinden. ‘Dat het bij 0-6 bleef was te danken aan de keeper van VVV, die heeft er een aantal ballen goed uit gehouden’, aldus C1-trainer Jeffrey Oost.

Na tien minuten schoot Joel Piroe van dichtbij de rebound tegen de touwen, nadat de VVV-keeper geen antwoord had op een schot van Tahith Chong. Oost: ‘Voor rust scoorden we nog één keer, maar dat hadden er ook meer kunnen zijn. Maar steeds lag hun doelman in de weg of maakten we voor het doel de verkeerde beslissing.’

Ook na rust bleef Feyenoord goed en vooral geduldig voetballen. ‘We speelden de bal rond in de ploeg en zochten steeds naar een opening. En toen er een opening kwam sloegen we direct toe’, zei een tevreden Oost. ‘Ondanks dat het krachtsverschil groot was, hebben we hard gewerkt en zijn niet mee gegaan in het niveau van de tegenstander. Een heel goede overwinning. We hebben het hele duel een overwicht gehad.’

VVV/Helmond Sport C1 – Feyenoord C1 0-6
10’ 0-1 Joel Piroe
18’ 0-2 Tahith Chong
39’ 0-3 Jordy Wehrmann
44’ 0-4 Joel Piroe
53’ 0-5 Joel Piroe
64’ 0-6 Cheick Toure

Opstelling Feyenoord C1: Beukers; Van der Pluijm (49’ Van den Ende), Saikoen, Van Wetten (57’ Westerveld), Malacia; Toure, Wehrmann, Kubilinskas (57’ Van Mullem); Bibuljica (44’ Vente), Piroe en Chong.

FEYENOORD C2 PAKT PUNT NA MATIGE WEDSTRIJD TEGEN VVV/HELMOND SPORT

Feyenoord C2 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport C2. Na een matig optreden maakten de Rotterdammers vlak voor tijd nog gelijk. ‘We hebben vandaag dik onder ons niveau gespeeld’, oordeelde trainer Edwin de Graaf.

‘Voor rust waren we erg matig in de opbouw. We hadden heel weinig opties om van achteruit het middenveld in te spelen. De uitvoering was vandaag simpelweg niet goed genoeg’, aldus De Graaf. Feyenoord kwam kort na rust op achterstand doordat VVV vanuit een Rotterdamse corner via de lange bal hun snelle spits lanceerde. Met een versnelling liet hij de Feyenoord-verdediging de hielen zien: 1-0.

‘We hebben in de tweede helft wel beter gevoetbald en ook kansen gecreëerd’, zei De Graaf. ‘Alleen hun keeper stond een doelpunt keer op keer in de weg. Gelukkig kwamen we alsnog langszij.’ Rodney Huijgen scoorde uiteindelijk de gelijkmaker, door vlak voor tijd een hoekschop bij de eerste paal binnen te koppen. De Graaf: ‘We mogen uiteindelijk van geluk spreken dat we een punt over hebben gehouden aan een bijzonder matig optreden.’

Verdediger Quinten Maduro, uit Feyenoord D1, speelde tegen VVV/Helmond Sport voor het eerst mee in het team van Edwin de Graaf.

VVV/Helmond Sport C2 – Feyenoord C2 1-1
44’ 1-0
67’ 1-1 Rodney Huijgen

Opstelling Feyenoord C2: Ghennem; Rashiti, Lewis, Quinten Maduro, Loshi (60’ De Kubber); Reemst, Eddahchouri (50’ Heijberg), Huijgen; Van Ewijk (42’Amadin), Spakman en Reboe.

FEYENOORD D1 BEREIKT HALVE FINALE BEKER

Feyenoord D1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen MVV D1, in de kwartfinale van de beker, met 1-3 gewonnen. Door de overwinning bereikt het team van Gaston Taument de halve finale, waarin het uitkomt tegen stadgenoot Excelsior, dat van Willem II/RKC won. Het duel werd afgewerkt in MVV-stadion De Geusselt in Maastricht.

Taument was vooral te spreken over de instelling van zijn team. ‘MVV begon met veel passie en strijd aan het duel en ik vind het knap hoe wij daar in mee zijn gegaan. We hebben echt gestreden en uiteindelijk verdiend gewonnen’, aldus Taument, die Pepijn Doesburg Feyenoord halverwege de eerste helft met een schot in de kruising op voorsprong zag zetten.

Nadat de thuisploeg op gelijke hoogte was gekomen, kwamen de Rotterdammers vlak voor de pauze wederom op voorsprong. Crysencio Summerville kopte een vrije trap bij de tweede paal fraai in. Na rust kopte Pepijn Doesburg raak, kort nadat hij een penalty had gemist.

Taument: ‘Het was vandaag erg leuk om in het stadion te spelen. Een bijzonder entourage voor alle spelers. MVV had veel reclame gemaakt voor dit duel, dus het zat nog aardig vol. En door de passie en strijd van beide teams was het een leuke wedstrijd om te zien.’

MVV D1 – Feyenoord D1 1-3
19’ 0-1 Pepijn Doesburg
23’ 1-1
30’ 1-2 Crysencio Summerville
59’ 1-3 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord D1: Korevaar; Hall, Hogenboom, Jurrien Maduro, Hartman; Verbeek, Dijksteel (48’ El Kabachi), Yates; Summerville, Doesburg en Azarkan (45’ Gunduz).