El Ahmadi: ‘Met goed gevoel naar Kroatië’

Hoewel Karim El Ahmadi zaterdag na de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) erkende dat Feyenoord teveel kansen had laten liggen en de score te laag was uitgevallen, had de middenvelder toch een goed gevoel over gehouden aan de avond. Dat was vooral gebaseerd op het feit dat Feyenoord voor de derde achtereenvolgende keer drie punten kon bijschrijven in de Eredivisie. ‘We hebben goede zaken gedaan’, stelde El Ahmadi. ‘We sluipen langzaam richting de topposities op de ranglijst, waar veel clubs dicht bij elkaar staan.’

Feyenoord leek tegen de hekkensluiter op weg naar een grote overwinning, nadat de ploeg dankzij twee goals van Elvis Manu al na twintig minuten op een 2-0 voorsprong stond. ‘Het leek alsof we er daarna te makkelijk over dachten’, sprak El Ahmadi. ‘We hadden voor rust minimaal één doelpunt meer moeten maken, dan was het duel beslist geweest.’

Bang dat Feyenoord na de aansluitingstreffer van Heracles de winst nog uit handen zou geven, was de Marokkaans international geen moment. ‘Daarvoor is het vertrouwen in de ploeg op dit moment te groot, terwijl we een stabiele achterhoede en een goede keeper hebben. Na de 2-1 schakelden we weer een tandje bij en als je ziet hoeveel kansen we daarna hebben gecreëerd… Het is duidelijk dat we met een veel grotere overwinning van het veld hadden moeten stappen.’

Komende donderdag wacht voor Feyenoord alweer de volgende wedstrijd, in de Europa League tegen HNK Rijeka. Volgens El Ahmadi kan de ploeg woensdag met een goed gevoel afreizen naar Kroatie. ‘De resultaten zijn de laatste weken goed en ook in voetballend opzicht maken we stappen. Dankzij de zege op Standard Luik is alles nog mogelijk in onze groep. Door woensdag van Rijeka te winnen, kunnen we een mooie stap zetten richting Europese overwintering.’