fey-goah-21

Clasie: ‘We hebben het onszelf moeilijk gemaakt’

Wat voor Feyenoord een belangrijke stap had moeten worden in de richting van het veiligstellen van de derde plaats, mondde zondagmiddag uit in een grote deceptie. Omdat de ploeg zich in de eigen Kuip verslikte in Go Ahead Eagles (0-1) slonk de voorsprong op achtervolger Vitesse naar vier punten, met nog drie pittige resterende wedstrijden op het programma. ‘We moeten ons gaan beseffen dat we ons geen misstap meer kunnen veroorloven’, was de duidelijke conclusie van Jordy Clasie na afloop.

Hoewel de aanvoerder vol frustratie zat over de pijnlijke nederlaag, sprak hij in de catacomben van De Kuip vooral realistische woorden. Een totale offday, zo omschreef de middenvelder het optreden van Feyenoord. ‘Vanaf de eerste minuut, eigenlijk. Het tempo lag te laag en we kwamen moeilijk in de wedstrijd, al kregen we voor rust nog wel een aantal goede kansen. Door die te benutten hadden we het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken. In plaats daarvan speelden we onszelf steeds meer uit de wedstrijd.’

Waar Feyenoord voor rust al nauwelijks potten kon breken, daalde het niveau in de tweede helft tot een bedenkelijk niveau. ‘We kwamen overal een stap te laat, verloren daardoor alle duels en er zat helemaal geen tempo meer in’, somde Clasie op. Twintig minuten voor tijd kreeg Feyenoord daarvoor de rekening gepresenteerd, toen de bezoekers optimaal profiteerden van de Rotterdamse offday. ‘Door vandaag te winnen hadden we heel goede zaken kunnen doen, in plaats daarvan maken we het nu zelf weer spannend’, keek Clasie met een schuin oog naar de ranglijst.

Toch heeft Feyenoord met een voorsprong van vier punten alles nog in eigen hand, beseft ook Clasie. ‘Het belangrijkste is dat wij in de volgende wedstrijd vanaf de eerste minuut bij de les zijn, zodat dit ons niet nog eens overkomt. De intentie was vandaag goed, de uitvoering niet. Dat mogen we onszelf aanrekenen.’