Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
ssrotterdam3

Bosschaart ziet kinderen genieten van mini-vakantie op ss Rotterdam

Zestig kinderen afkomstig uit Rotterdam-Zuid hebben deze week een bijzondere minivakantie mogen beleven. Zij genoten van een geheel verzorgd tweedaags verblijf inclusief overnachting op het SS Rotterdam, het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland is gebouwd. Voor de kids van 8 tot 12 jaar was het uitstapje extra bijzonder, omdat zij deze zomer zelf niet in de gelegenheid zijn om op vakantie te gaan. Bovendien kregen zij een clinic aangeboden van Feyenoord Soccer Schools, die onder leiding stond van debuterend trainer Pascal Bosschaart.

Het uitstapje voor de jonge vakantiegangers was niet alleen bedoeld om te luieren. Zo was er naast het SS Rotterdam een voetbalveld aangelegd, waar op de tweede dag een voetbaltoernooi werd georganiseerd. Feyenoord Soccer Schools verzorgde op de eerste dag een clinic, die onder leiding stond van oud-Feyenoorder Pascal Bosschaart. Voor de oud-speler betekende dat niet alleen de eerste training als trainer van Feyenoord Soccer Schools, maar ook een terugkeer bij de club waar hij tussen 2004 en 2006 onder contract stond. ’Ik vind het leuk om het te doen, vooral omdat deze kinderen niet vaak op vakantie gaan en op deze manier de mogelijkheid krijgen om er even tussenuit te gaan’, vertelde Bosschaart. ‘Dat ze die vakantie kunnen combineren met een Feyenoord-training is voor hen geweldig. Het is allemaal uitstekend geregeld. Ook hieraan kun je zien dat Feyenoord een topclub is’.

Niet alleen hun voetbalvaardigheden, maar ook de kennis van de deelnemers werd  tijdens de minivakantie verder uitgebreid. Zo kregen zij een kookworkshop en een voorlichting gebitsverzorging. Op het schip werd door een professionele chef-kok een kookworkshop gegeven, waarbij de kinderen leerden hoe belangrijk het eten van gezond voedsel is. Naast de kookworkshop zorgde de voorlichting gebitsverzorging ervoor dat de kinderen op het gebied van gezondheid een stuk wijzer zijn geworden tijdens het tweedaags verblijf op het voormalige cruiseschip.

De activiteiten op en rondom het ss Rotterdam werden voor het tweede opeenvolgende jaar mogelijk gemaakt door de organisatie Thuis Op Straat, samenwerkingspartner van Feyenoord Soccer Schools. ‘Wij proberen het nog zo lang mogelijk vol te houden om dit te organiseren voor de kinderen’, aldus Peter Steenbergen, die namens Thuis Op Straat de kinderen begeleidde. ‘Het plezier dat ze hieraan beleven, geeft veel voldoening.’

Voor de kids uit Rotterdam-Zuid was het hoogtepunt van de minivakantie de overnachting op het schip, waarbij zij in tweetallen de beschikking hadden over een eigen, exclusieve hotelkamer. Voordat de kinderen konden gaan slapen, stond de bonte avond nog op het programma. Een leuke quiz en een swingende disco betekende de afsluiting van het avondprogramma op het SS Rotterdam, waarna de jonge vakantiegangers hun kamer opzochten voor een welverdiende nachtrust.