Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Rookvrij stadion

Sinds 1 juli 2020 zijn alle stadions in de Nederlandse Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rookvrij. Dat betekent dat vanaf seizoen 2020-2021 roken in De Kuip niet meer is toegestaan.

Het besluit om de voetbalstadions rookvrij te maken is in gezamenlijkheid van alle clubs genomen. Het initiatief sluit aan bij de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie', waarbij een rookvrije omgeving voor opgroeiende kinderen centraal staat. Omdat een bezoeker van een voetbalstadion door de vaste plaats over het algemeen geen mogelijkheid heeft om ergens anders te gaan zitten als er een roker in de buurt is, past roken in een stadion niet meer bij deze missie. Het is om die reden vanaf het seizoen 2021-2022 dus niet meer toegestaan te roken op de tribune, binnenring en trappen van Stadion Feijenoord, De Kuip.

(Mee)roken is schadelijk voor de gezondheid.
Roken is niet alleen schadelijk voor de eigen gezondheid. Zo kan meeroken ook blijvende schade aanrichten. Rokers hebben ten opzichte van niet-rokers een grotere kans op slagaderverkalking en hart- en vaatziekten (zoals een hartinfarct en/of een beroerte).

Niet roken draagt bij aan een gezondere leefstijl.
Het ontmoedigen van roken past bij de toenemende aandacht die Feyenoord besteedt aan het stimuleren van een gezonde, sportieve en verantwoordelijke leefstijl onder haar supporters in het algemeen en haar jonge achterban in het bijzonder. Stoppen met (mee)roken levert een betere gezondheid op en vergroot daarmee dus de kans om langer van Feyenoord te mogen genieten.