Fanshop Tickets

Voorkom boetes voor Feyenoord

Brand je vingers niet aan vuurwerk, steun je club op een positieve manier, 90 minuten lang en bezorg je club geen onnodige boetes.

In binnen- en buitenland worden Feyenoord-supporters geroemd om hun onvoorwaardelijke steun.
De Kuip trilt letterlijk op haar grondvesten wanneer het legioen als één man achter Feyenoord gaat staan. En zeg nu zelf… Wat is indrukwekkender: een stadionfakkel waar je één minuut plezier van hebt, of een stadion dat negentig minuten lang kolkt door het aanmoedigen van het eigen elftal?

Meer dan € 200.000 boete sinds augustus 2010
Feyenoord heeft de afgelopen seizoenen diverse geldboetes ontvangen van de KNVB en UEFA en vele stadionverboden uitgedeeld vanwege:

  • Het afsteken en/of gooien van illegaal vuurwerk;
  • Het gooien van objecten (richting veld en uitsupporters);
  • Kwetsende spreekkoren;
  • Ongeregeldheden op de tribune;
  • Het niet vrijhouden van de trappen.

 

Feit: Het meenemen, in bezit zijn en/of afsteken van siervuurwerk of knalvuurwerk is ten strengste verboden volgens de Nederlandse wet.
Bij wedstrijden die worden georganiseerd door de KNVB of de UEFA is vuurwerk op geen enkele wijze toegestaan. Ook het afsteken van noodsignalen – zoals stadionfakkels, bootfakkels en rookpotten – is niet toegestaan. Noodsignalen mogen alleen in nood, en dus niet als consumentenvuurwerk, gebruikt worden. Onnodig gebruik hiervan is bij wet, en dus ook in De Kuip, verboden. Meer informatie hierover kun je vinden in de door Feyenoord opgestelde gedragsregels.

Feit: Voor het afsteken van vuurwerk kun je een stadionverbod van ten minste 18 maanden krijgen.
Als je wordt aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, kun je een stadionverbod krijgen van ten minste 18 maanden plus boetes en extra kosten. Eventuele gevolgschade kan Feyenoord verhalen op de veroorzaker(s). Is het afsteken van een fakkel het waard om je club anderhalf jaar niet te zien spelen?

Feit: Wist je dat bij de eerste training van het seizoen 2015-2016 negentien mensen (volwassenen en kinderen) moesten worden behandeld vanwege brandwonden, veroorzaakt door fakkels?
Het afsteken van vuurwerk en noodsignalen brengt grote veiligheids- en gezondheidsrisico’s met zich mee en kan zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Diverse vuurwerksoorten bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bij het afsteken van een fakkel ontstaat een vlam, waarbij de kern enorm heet wordt (meer dan 1.000 graden Celsius). Dit heeft, naast lichamelijke schade, ook al veel materiële schade opgeleverd waaronder kapotte stadionstoeltjes.

Feit: Feyenoord heeft sinds 2010 tienduizenden euro’s aan boetes gekregen vanwege afgestoken vuurwerk. 
Feyenoord heeft de afgelopen jaren boetes van verschillende hoogtes (afhankelijk van de situatie) gekregen. Dat geld had de club ook kunnen gebruiken voor sfeeracties. Houd je aan de Gedragsregelsen voorkom schade aan medesupporters, De Kuip of de club.