Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Gezinsvakken rookvrij

Je wilt toch niet dat kinderen tabaksrook inademen? Draag bij aan de gezondheid van (jonge) medesupporters en die van jezelf en houd de gezinsvakken rookvrij.

Feit: (Mee)roken is schadelijk voor de gezondheid.
Roken is niet alleen schadelijk voor de eigen gezondheid. Zo kan meeroken ook blijvende schade aanrichten. Rokers hebben ten opzichte van niet-rokers een grotere kans op slagaderverkalking en hart- en vaatziekten (zoals een hartinfarct en/of een beroerte).

Feit: Kinderen hebben geen keuze.
Vooral kinderen hebben, wanneer er een roker in de buurt zit, vaak niet de mogelijkheid om aan te geven dat zij last hebben van de rook of om bijvoorbeeld van zitplaats te veranderen. Kinderen zijn extra gevoelig voor tabaksrook. In tabaksrook zitten schadelijke stoffen, zoals nicotine en koolstofmonoxide. Deze stoffen veroorzaken schade aan de organen van een kind.

Feit: Niet roken draagt bij aan een gezondere leefstijl.
Het ontmoedigen van roken past bij de toenemende aandacht die Feyenoord besteedt aan het stimuleren van een gezonde, sportieve en verantwoordelijke leefstijl onder haar supporters in het algemeen en haar jonge achterban in het bijzonder. Stoppen met (mee)roken levert een betere gezondheid open vergroot daarmee dus de kans om langer van Feyenoord te mogen genieten.

Feit: Op alle gezinsvakken geldt een rookverbod. 
Vanaf het seizoen 2016-2017 geldt een rookverbod op alle gezinsvakken (P, PP, CC, DD, OO, F, H). Voor de overige vakken in het stadion voert de club een ontmoedigingsbeleid. Zo worden er rondom thuiswedstrijden van Feyenoord geen tabakswaren verkocht. Wil je toch roken? Houd dan rekening met je medesupporters. Rook niet op de tribunes, maar gebruik bij voorkeur het stadionterrein (buitenring) rondom De Kuip. Let op: ook op de trappen en de bordessen van de tribune (gemarkeerd met rode verf) mag niet worden gerookt. 

In alle bijgebouwen op het stadionterrein (zoals het Maasgebouw en het Marathongebouw) en in alle zalen van De Kuip (waaronder de Maaszaal, De Vereeniging, de Van Zandvlietzaal, de Van Beuningenzaal en de Legioenzaal) is roken al jaren (wettelijk) niet toegestaan.