Inschrijven

Doe mee

De Feyenoord Street League is de spannendste straatvoetbalcompetitie van Rotterdam. Wedstrijden winnen is belangrijk, maar de meeste punten kunnen buiten de lijnen verdiend worden. 

Zo mooi hoe Feyenoord de kinderen met elkaar verbindt! Gwen Terli - Teamleider

Feyenoord Street League

Honderden kinderen uit de bovenbouw van basisscholen in Rotterdam-Zuid en Rotterdam-West hebben het hele schooljaar plezier van de Feyenoord Street League. Gedurende het seizoen (oktober - juni) spelen ze op ten minste tien zondagen een competitiewedstrijd, wanneer Feyenoord 1 een uitduel speelt. De teams spelen zowel thuiswedstrijden, in hun eigen ‘stadion’, als uitwedstrijden, waarbij ze lopend of per fiets naar een veldje verderop in de buurt gaan.

Wie wedstrijden wint, scoort punten, maar daarmee word je in de Feyenoord Street League geen kampioen. Met sportief gedrag, het uitvoeren van buurtbijdragen en het bijwonen van sportactiviteiten ontvang je nog meer punten voor het ‘Geen Woorden Maar Daden Klassement’, het puntensysteem van de Feyenoord Street League.


Inschrijven

 

Team
Een team bestaat uit acht spelers en wordt gevormd door buurt- en/of schoolgenoten. De kinderen uit een team wonen dus bij elkaar in de buurt of zitten bij elkaar op school. Het team wordt begeleid door een teamleider (een vader, moeder, broer, zus, opa of oma). Deze persoon vormt samen met twee studenten vanuit Feyenoord de staf van het Feyenoord Street League-team. Elk team heeft een eigen (straat)veldje in de wijk, wat tevens hun thuisstadion is. Het thuisstadion is een speelveld in de wijk waar het team zal trainen, buurtbijdrages kan organiseren en is dé plek waar de thuiswedstrijden worden gespeeld.

Een seizoen lang plezier
Deelname aan de Street League is gratis. Samen met teamgenoten kunnen deelnemers van de Feyenoord Street League iets voor hun omgeving doen. Met deze maatschappelijke activiteiten wordt de buurt leuker gemaakt en zorgen de spelers ervoor dat het team steeds populairder wordt in de wijk. Voorbeelden van buurtbijdragen zijn het schoonhouden van schoolpleinen en speeltuinen, helpen met het inpakken van boodschappen, het sneeuwvrij maken van straten of het organiseren van een spelletjesmiddag in een verzorgingstehuis.

Naast de reguliere competitie worden er ook een aantal andere sportactiviteiten georganiseerd. Zo nemen kunnen alle kinderen deelnemen aan een grootse sportdag, organiseren we een indoor bekertoernooi en wordt de Feyenoord Street League afgesloten met een grote finaledag.

Meedoen?
Deelname aan de Feyenoord Street League is gratis. Als je woont in Rotterdam-Zuid of -West en in groep 6, 7 of 8 zit, dan kan je deelnemen aan ons programma. Inschrijven kan via een inschrijfformulier van school of via bovenstaande button 'Inschrijven'.

Feyenoord Street League is onderdeel van het Erasmus+ Community Champions League project.