Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
contr%20hansson-4

Zweedse doelman Pär Hansson naar Feyenoord

De 29-jarige Zweedse doelman Pär Hansson heeft maandagmiddag een contract voor anderhalf jaar getekend bij Feyenoord. De zevenvoudig Zweeds international was transfervrij, nadat hij de afgelopen vijftien jaar uitkwam voor Helsingborgs IF, waaronder acht jaar bij de eerste selectie. Feyenoord was op zoek naar een nieuwe doelman, omdat Warner Hahn vanwege een knieblessure de rest van dit seizoen niet meer in actie kan komen. Hansson heeft bij Feyenoord rugnummer 23 toegewezen gekregen.

Hansson werd in 2011 landskampioen met Helsingborg, de club waarmee hij in 2010 en in 2011 de Zweedse beker veroverde. Voordat hij op 19 januari 2011 debuteerde in het Zweedse nationale elftal in een oefenwedstrijd tegen Botswana, doorliep de 1,85 m. lange doelman diverse nationale jeugdselecties.

‘Vanwege de blessure van Warner Hahn zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe doelman, waarbij Pär Hansson geen onbekende van ons was’, zei algemeen directeur Eric Gudde maandag na de ondertekening. ‘Omdat het er helaas naar uitziet dat de blessure van Warner Hahn zich over dit seizoen heen trekt, willen we met het oog op komend seizoen geen risico nemen, daarom heeft Hansson voor anderhalf jaar getekend.’