Zuinige zege voor Feyenoord in zomers Zeeland

Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd in de oefencampagne winnend afgesloten. De score viel in Middelburg minder hoog uit dan vorige week in Putten, mede door een moeizame eerste helft en het moeilijk bespeelbare veld. Het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst boekte op sportpark Veerse Poort een zuinige overwinning op het Zeeuws Elftal: 0-2.

Feyenoord speelde in Zeeland voor het eerst in het zaterdagochtend op een spectaculaire wijze gepresenteerde uittenue, dat al in alle vroegte met trots werd gedragen door leden van Het Legioen. Dat gold ook voor basisspeler Steven Berghuis, die in het blauwe tenue zijn eerste speelminuten in de voorbereiding maakte en na een kleine twintig minuten ook dicht bij zijn eerste goal was.

De Oranje-international trok van rechts naar binnen en krulde de bal richting de linkerbovenhoek, maar doelman Joan van Belzen voorkwam een treffer met zijn vingertoppen. Onder anderen Yassin Ayoub mocht na die fraaie poging van Berghuis ook nog ruiken aan een treffer, maar stuitte meermaals op een verdediger van de thuisploeg.

De grootste kans was in de eerste 45 minuten voor het Zeeuws Elftal, dat na twee minuten al op voorsprong had kunnen staan. Bart Deprez onderschepte een terugspeelbal van Ayoub en omspeelde doelman Justin Bijlow, maar schoot naast.

Openingstreffer voor Vente
Pas na rust, met bij Feyenoord tien andere spelers en het Zeeuws Elftal een compleet ander elftal binnen de lijnen, kwam Feyenoord op voorsprong. Doelman Mitchell Braafhart had in de 54ste minuut nog een antwoord op het schot van Achraf El Bouchataoui, maar was kansloos nadat Jens Toornstra de bal daarna aflegde voor Dylan Vente: 0-1.

Voor de spits was het zijn vierde goal in de voorbereiding, na zijn hattrick tegen S.D.C. Putten (1-8 zege). Sam Larsson tekende in de 62ste minuut voor zijn eerste goal in de oefencampagne voor het seizoen 2018-2019. Samba Sam tilde de stand uit een vrije trap naar 0-2, door de bal van ruim twintig meter naar de linkerbenedenhoek te krullen.

Komende maandag trekt Feyenoord naar Zwitserland voor het zomerse trainingskamp. De ploeg neemt het daar in de strijd om de Uhrencup op tegen BSC Young Boys en FC Basel. Een overzicht van de wedstrijden in de voorbereiding van Feyenoord vind je hier: