Fanshop
Fanshop
ONO2

Zondag première van FOX Sports DOC over Shinji Ono

Shinji Ono staat centraal in een nieuwe FOX Sports DOC die aanstaande zondag in première gaat.

Ono maakte in 2001 de overstap van Urawa Red Diamonds in Japan naar Feyenoord en groeide in De Kuip uit tot publiekslieveling. Hij was de regisseur op het middenveld van de ploeg die in 2002 de UEFA Cup won en werd dat jaar uitgeroepen tot Aziatisch voetballer van het jaar.

In de documentaire ‘Shinji – Japanse voetbalkunst in De Kuip’ komt niet alleen Ono zelf uitgebreid aan het woord, maar ook onder meer zijn voormalige ploeggenoten Pierre van Hooijdonk en Ebi Smolarek, evenals trainer Bert van Marwijk.

In 55 minuten is niet alleen veel aandacht voor de voetballende kwaliteiten van Ono, maar komt ook zijn verhaal van buiten de lijnen aan bod. Na zijn eerste seizoen bij Feyenoord werd de (media)aandacht voor Ono vanuit zijn thuisland steeds groter, terwijl het vele reizen in verband met interlands een zware wissel op hem trok. Mede als gevolg daarvan kreeg de Japanner te maken met veel blessureleed. In 2005 keerde Ono terug naar zijn voormalige werkgever Urawa Red Diamons.

De FOX Sports DOC over Shinji Ono is aanstaande zondag om 21:00 uur voor het eerst te zien op FOX Sports 1. De documentaire wordt daarna nog regelmatig herhaald en zal ook terug te zien zijn op de website van FOX Sports.

Bekijk in de videospeler de trailer van de documentaire over Ono: