Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
stadion%20brienenoord

Zondag ernstige verkeershinder vanwege wegwerkzaamheden

Feyenoord adviseert haar supporters om zondag zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar De Kuip te komen voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Vanwege werkzaamheden aan de parallelrijbaan van de A16 in de richting van Breda dienen supporters die met de auto komen rekening te houden met ernstige verkeershinder en extra reistijd. Het duel met de Hagenaars begint om 12:30 uur.

Werkzaamheden A16
In verband met onderhoudswerkzaamheden van Rijkswaterstaat is de parallelrijbaan van de A16 richting Breda tussen het knooppunt Terbregseplein en knooppunt Ridderkerk afgesloten van vrijdag 9 september 22:00 uur tot maandag 12 september 05:00 uur. Het gaat daarbij om de op- en afrit Kralingen (26), de op- en afrit Capelle aan den IJssel (25) en de afrit Feijenoord (24). De oprit Feijenoord (24) naar de Van Brienenoordbrug is wel open. De A16 van Breda richting Rotterdam, inclusief de afrit Feijenoord, is dit weekend ook gewoon open. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van Rijkswaterstaat en op www.vananaarbeter.nl

Openbaar vervoer
Rijkswaterstaat raadt bezoekers van Feyenoord – ADO Den Haag aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Feyenoord-supporters kunnen drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een seizoen- of wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen. De tramlijnen 12 en 23 stoppen bij De Kuip. Meer informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer vind je hier.

Reizen per trein
De NS zet zondag geen pendeltreinen in tussen station Rotterdam Centraal en station Rotterdam Stadion. Supporters kunnen wel gebruik maken van station Rotterdam Lombardijen en station Rotterdam Zuid, beide op loopafstand van De Kuip.

Omleiding
Wie toch met de auto komt, dient rekening te houden met forse extra reistijd. Al het verkeer vanaf knooppunt Terbregseplein richting knooppunt Ridderkerk wordt dit weekend over de hoofdrijbaan van de A16 geleid. Verkeer met bestemming IJsselmonde/Feijenoord wordt op knooppunt Ridderkerk naar de A15 geleid en vervolgens naar afrit Barendrecht (20). Rijkswaterstaat adviseert Feyenoord-supporters om de A16 volledig te mijden en gebruik te maken van de afritten Ahoy en Barendrecht op de A15. Vertrek in ieder geval op tijd van huis, zodat je geen minuut hoeft te missen van de wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je seizoen- of wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23.