Fanshop
Fanshop
vilhena%20de%20vrij

Zeven Feyenoorders naar trainingsstage Oranje

Zeven spelers van Feyenoord zijn geselecteerd voor een driedaagse trainingsstage van het Nederlands elftal, in aanloop naar het WK in Brazilië van komende zomer. Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Terence Kongolo, Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Jean-Paul Boёtius ontvingen een uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal, die in totaal 20 spelers heeft opgeroepen voor de trainingsstage. Het mini-trainingskamp vindt van aanstaande woensdag 7 mei tot en met vrijdag 9 mei plaats in Hoenderloo.

De 20-koppige selectie bestaat volledig uit spelers van Feyenoord, Ajax, PSV en FC Twente. Feyenoord is met zeven uitgenodigde spelers hofleverancier van de spelersgroep, waar met Luc Castaignos, Georginio Wijnaldum en Karim Rekik tevens drie voormalig Feyenoorders deel van uitmaken.

Van Gaal maakt op dinsdag 13 mei tijdens een persconferentie zijn voorlopige WK-selectie bekend, welke zal bestaan uit in totaal dertig spelers. De spelers die deelnamen aan de trainingsstage en niet geselecteerd zijn voor de voorlopige selectie maar gezien hun leeftijd nog speelgerechtigd zijn voor Jong Oranje, sluiten donderdag 15 mei aan bij de spelersgroep van Jong Oranje. De ploeg van KNVB-coach Albert Stuivenberg verzamelt donderdag 15 mei in Doorwerth voor de eerste trainingsstage ter voorbereiding op twee EK-kwalificatieduels.

De definitieve selectie voor het WK in Brazilië wordt op maandag 2 juni bekend gemaakt.