Fanshop
Fanshop
stadion%20brienenoord

Zaterdag verkeershinder door wegwerkzaamheden A16

Bezoekers van Feyenoord - Excelsior dienen zaterdag rekening te houden met extra reistijd. In verband met onderhoudswerkzaamheden van Rijkswaterstaat is de hoofdrijbaan van de A16 richting Breda vanaf het knooppunt Terbregseplein tot aan knooppunt Ridderkerk afgesloten van vrijdag 26 augustus 22:00 uur tot maandag 29 augustus 05:00 uur. De parallelrijbaan en de afritten Prins Alexander, Kralingen, Centrum/Capelle aan den IJssel en Feijenoord blijven open. Vanwege de afsluiting van de hoofdrijbaan wordt al het verkeer omgeleid over de parallelrijbaan. Daarom wordt extra drukte verwacht bij de afrit Feijenoord.

Openbaar vervoer
Rijkswaterstaat raadt bezoekers van Feyenoord - Excelsior aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Feyenoord-supporters kunnen drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een seizoen- of wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen. De tramlijnen 12 en 23 stoppen bij De Kuip. Meer informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer vind je hier.

Vertrek op tijd
Wie toch met de auto komt, dient rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot dertig minuten. Ook de bezoekers die vanaf de zuidkant van de A16 naar De Kuip reizen, dienen rekening te houden met extra reistijd. Rijkswaterstaat adviseert om de A16 te mijden en gebruik te maken van de afritten Ahoy en Barendrecht op de A15. Vertrek op tijd van huis, zodat je geen minuut hoeft te missen van de Rotterdamse derby.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van Rijkswaterstaat en www.vananaarbeter.nl. Ook van vrijdag 9 tot en met maandag 12 september vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de A16. Dan is de parallelrijbaan van noord naar zuid afgesloten, inclusief de afrit Feijenoord. Bezoekers van Feyenoord – ADO Den Haag (zondag 11 september, 12:30 uur) dienen hier rekening mee te houden. Extra informatie over deze werkzaamheden zal in de week voorafgaand aan dit duel gecommuniceerd worden.