Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
lekker%20fit4

Zaterdag aftrap samenwerking Feyenoord en Lekker Fit!

Met een clinic voor in totaal tachtig basisschoolkinderen uit Rotterdam wordt zaterdag 14 juni aanstaande de aftrap verricht van een samenwerking tussen Feyenoord en Rotterdam Lekker Fit! Beide partijen zullen met ingang van komend seizoen gezamenlijk gaan optrekken om een sportieve en gezonde levensstijl te creëren bij kinderen van 4 t/m 12 jaar oud. De clinic vindt plaats op het heilige gras van De Kuip en wordt aangeboden door a.s.r. verzekeringen. De voormalig hoofdsponsor is in de vorm van een Maatschappelijk Partnership nog steeds zeer actief betrokken bij Feyenoord.

De clinic op het veld van De Kuip wordt verzorgd door gediplomeerde trainers van Feyenoord Soccer Schools, waaronder oud-spits Mike Obiku. Tegelijkertijd krijgen ouders van de deelnemende kinderen een workshop aan geboden, met betrekking tot een gezonde leefstijl. Het belang van gezonde voeding en het drinken van (voldoende) water zijn belangrijke pijlers achter de workshop.

Met het programma Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente Rotterdam zich in voor een verantwoorde levensstijl van Rotterdamse kinderen tot 14 jaar. Op 22 scholen uit het voortgezet onderwijs en 87 basisscholen ondersteunen en motiveren leerkrachten, sportdocenten en gezondheidsprofessionals, zoals diëtisten, de leerlingen meer te bewegen en gezonder te eten. Het programma van Rotterdam Lekker Fit! sluit daarmee naadloos aan op het project Scoren in de Wijk van Feyenoord, waarmee de club tracht kinderen uit het basisonderwijs te stimuleren tot een sportieve, gezonde en verantwoorde levensstijl.

Het project Scoren in de Wijk is een van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op positieve wijze probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van de club op www.feyenoord.nl/mvo.