Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord recht rug in derby

Feyenoord heeft de eerste Eredivisiezege van 2018-2019 binnen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst klopte zondag stadgenoot Excelsior in De Kuip met 3-0. Robin van Persie (17’), Jeremiah St. Juste (78’) en Jan-Arie van der Heijden (89’) zorgden er met hun goals voor dat de drie punten in Rotterdam-Zuid bleven. 

Van Persie schoof na zeventien minuten de bal koeltjes langs de doelman van Excelsior. De aanvoerder van Feyenoord werd precies op het juiste moment aangespeeld door Sam Larsson, die kort daarvoor nog een poging van zichzelf van de lijn gehaald had zien worden.

Bijlow belangrijk
Dat Feyenoord de openingstreffer maakte, was te danken aan Justin Bijlow. De doelman redde na zeven minuten fraai toen Ali Messaoud ineens voor hem opdook. Het was de enige keer voor rust dat Bijlow echt moest ingrijpen.

Via Larsson en Tonny Vilhena kreeg Feyenoord in de eerste helft nog een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden, maar dat lukte niet. Na rust duurde het even tot Feyenoord tot goede kansen kwamen. Jens Toornstra werd een kwartier voor tijd vrijgespeeld na een fraaie combinatie tussen Van Persie en Steven Berghuis, maar had te veel tijd nodig om tot een schot te komen.

Invallers beslissen duel
Jeremiah St. Juste was enkele minuten later een stuk besluitvaardiger toen hij in het strafschopgebied de bal kreeg aangespeeld van Yassin Ayoub, die kort daarvoor zijn officiële debuut had gemaakt. De verdediger kreeg de tijd om te draaien en schoot droog raak in de korte hoek: 2-0.

Na de tweede treffer ontstond er ineens veel meer ruimte op het veld. Onder meer Van Persie had hier na een mooie combinatie tussen Toornstra en Berghuis van moeten profiteren, maar schoot voor een vrijwel leeg doel via de lat over. Aan de andere kant knalde Denis Mahmudov hard tegen de paal.

Hoogstandje Van der Heijden
Jan-Arie van der Heijden was een minuut wel trefzeker, en hoe. De verdediger kreeg de bal met zijn rug naar het doel aangespeeld en vond vervolgens met een vernuftige hakbal de verre hoek: 3-0. Door de zakelijke zege staat Feyenoord na twee speelronden op drie punten. Volgende week zondag gaat de ploeg op bezoek bij sc Heerenveen.

Lees meer
Alles over Feyenoord – Excelsior, waaronder de opstelling en statistieken, lees je in ons liveblog. Klik hier om naar het liveblog te gaan.