Fanshop
Fanshop
fey%20boek-1

XXL-boek nummer 1908 voor stad Rotterdam

Feyenoords ambassadeur Gerard Meijer heeft vrijdagmiddag het XXL-boek ‘Feyenoord de Grootste’ op het stadhuis van Rotterdam overhandigd aan burgemeester Ahmed Aboutaleb. Het boek is een cadeau van Feyenoord aan de gemeente en al haar inwoners.

Het XXL-boek is uitgebracht in een genummerde oplage van 1908 exemplaren. De gemeente Rotterdam kreeg nummer 1908, verwijzend naar het oprichtingsjaar van Feyenoord.

Burgemeester Aboutaleb ontving Meijer in zijn persoonlijke werkkamer, waar ze samen het boek onthulden. Dit lag opengeslagen op de pagina’s waarop foto’s waren te zien van de huldiging op de Coolsingel na het landskampioenschap van 1999.

De burgemeester begon direct in het boek te bladeren en was zichtbaar onder de indruk. ‘Het is niet alleen een boek, maar ook een kunstwerk, waarmee ik Feyenoord en alle Feyenoorders graag wil feliciteren,’ vertelde hij. Ook gaf hij te kennen dat hij het boek binnenkort zal laten zien aan het college en aan de gemeenteraad. ‘Daarna zullen we bekijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat ook de inwoners van Rotterdam de kans krijgen om het boek op het stadhuis te bekijken.’

‘Feyenoord de Grootste’ werd in september gepresenteerd in De Kuip, waar het eerste exemplaar werd overhandigd aan Willem van Hanegem. Ook clubiconen als Wim Jansen, Giovanni van Bronckhorst en Gerard Kerkum kregen daar een boek overhandigd.

Het XXL-boek is het grootste Nederlandse sportboek ooit en een collectorsitem bij uitstek. Het boek is verkrijgbaar via www.feyenoorddegrootste.nl