Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Wouter Burger vertrekt naar FC Basel

Wouter Burger maakt per direct de overstap naar FC Basel. De twintigjarige middenvelder, die bij Feyenoord nog een contract had tot medio 2023, wordt definitief overgenomen door de Zwitserse voetbalclub.

De afgelopen seizoenen maakte Burger op huurbasis al vlieguren bij Feyenoords stadgenoten Excelsior en Sparta. De veelzijdige middenvelder speelde al vanaf zijn elfde voor de club uit Rotterdam-Zuid en maakte in 2018 zijn debuut voor het eerste elftal.

Onder trainer Arne Slot speelde Burger dit seizoen in de voorbereiding, voorrondes van de Europa Conference League en de Eredivisie wedstrijden als centrale verdediger. Met de stap naar FC Basel kiest de linkspoot voor een nieuwe uitdaging.

‘Als je als zelfopgeleide jongen Feyenoord verlaat dan moet dat mijns inziens wel voor een heel mooi, nieuw avontuur zijn,’ vertelt Burger. 'Dat is FC Basel in mijn ogen. Dat neemt niet weg dat afscheid nemen me zwaar valt. Deze club, alles wat ik hier geleerd en meegemaakt heb – zowel bij Feyenoord Academy als bij het eerste elftal – neem ik als bagage en als prachtige herinnering mee naar Zwitserland. Mijn dank daarvoor is groot, net als mijn dank aan de supporters van deze schitterende club.’

Feyenoord bedankt Wouter Burger en wenst hem heel veel succes in Bazel.