Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Wouter Bos bekent: ‘Vroeger wilde ik keeper van Feyenoord worden’

Zo’n 200 leden van de Feyenoord Business Club hebben maandagavond in het Maasgebouw geboeid geluisterd naar een interview door Jan Dirk Stouten met voormalig vicepremier en Feyenoord-supporter Wouter Bos. De huidige voorzitter van de raad van bestuur van het VU Medisch Centrum sprak onder meer over zijn band met Feyenoord, terwijl er ook plaats was voor enkele bijzondere anekdotes uit zijn politieke loopbaan.
Brilletje van Van Daele

‘Er gaan twee verhalen over waarom ik Feyenoorder ben geworden’, trapte Bos af. ‘Als zevenjarig jongetje zat ik naar de wedstrijd om de wereldbeker te kijken en zag toen dat het brilletje van Joop van Daele werd vertrapt. Dat vond ik zo zielig, dat ik voor Feyenoord ben geworden. Mijn moeder zegt desondanks altijd dat er een andere reden is dat ik voor Feyenoord ben, namelijk omdat mijn vader een Ajax-fan was. Zij denkt altijd dat ik mij als puber tegen hem wilde afzetten en dus voor de rivaal werd.’

Bos had lange tijd een seizoenkaart bij Feyenoord, maar komt de laatste jaren wat minder vaak in De Kuip dan voorheen. ‘Mijn vrouw komt uit Amsterdam en wilde graag dat wij daar gingen wonen. Toen heeft ze mij omgekocht door te zeggen dat zij mijn seizoenkaart voor Feyenoord zou betalen als ik daarmee in zou stemmen. Dat heb ik toen gedaan, maar zij vergat die afspraak na twee jaar. Bovendien groeiden onze kinderen op en was er minder tijd om elke zondag naar het stadion te komen.’ Toch volgt Bos de wedstrijden van Feyenoord nog altijd op de voet. ‘Zondagen met mij zijn niet altijd een pretje’, lachte de voormalige politicus van de PvdA.

Jongensdroom

De aanwezige Business Club-leden kregen na afloop de gelegenheid om een vraag te stellen aan Bos. Hem werd onder meer gevraagd welke tip hij had voor een jonge ondernemer die aan het begin van zijn carrière staat. ‘Zorg dat je iets doet waar echt je hart ligt en jaag je dromen na’, zei Bos, die tegelijkertijd besefte dat niet iedereen zijn droom waar kan maken. ‘Ik had zelf als kind de droom om keeper van Feyenoord te worden, maar dat was me niet gegeven’, glimlachte hij tot besluit.

Het interview met Wouter Bos werd voorafgegaan door een gesprek met Ad Vasen, manager Fleetsales bij Opel. Hij stelde dat Opel zeer tevreden is over de afgelopen anderhalf jaar als hoofdsponsor van Feyenoord. ‘De samenwerking bevalt heel goed’, vertelde hij. ‘Recent onderzoek heeft uitgewezen dat we de bekendste voetbalsponsor in Nederland zijn. Daar zijn we heel blij mee.’

De twee interviews boden meer dan genoeg gespreksstof voor de aansluitende borrel en het diner waar de FBC-leden vervolgens van genoten in De Kuip Eten en Drinken.