Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-Willem11-48

WK verder uit zicht voor Oranje en Vilhena

Het Nederlands elftal heeft nog slechts een theoretische kans op het WK van 2018 in Rusland. Met Tonny Vilhena in de basis won Oranje zaterdagavond weliswaar met 1-3 in Wit-Rusland, maar zag concurrent Zweden eerder op de avond met 8-0 winnen van Luxemburg. Om het verschil in doelsaldo goed te maken en daardoor via de cruciale tweede plaats in de poule nog uitzicht te houden op het WK, moet Nederland dinsdag met zes goals verschil winnen van Zweden – mits die uitslag 7-1 is. Anders volstaat alleen een zege van minimaal zeven goals verschil.

Vilhena, de enige Feyenoorder die tijdens de huidige interlandperiode deel uit maakt van de Oranje-selectie, kwam 55 minuten in actie in Borisov en werd vervolgens gewisseld voor Bas Dost. Op dat moment had Wit-Rusland net gelijkgemaakt, waarmee de openingsgoal van Davy Pröpper teniet werd gedaan. In de slotfase trok de ploeg van Dick Advocaat alsnog de zege naar zich toe, dankzij een benutte strafschop van Arjen Robben en een treffer van Memphis Depay.

De laatste wedstrijd van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiereeks tegen Zweden wordt dinsdagavond 10 oktober gespeeld in de Amsterdam Arena, aanvang 20:45 uur.