Fanshop
Fanshop
Website-Denemarkenv2

WK: Jørgensen door, Jones en Tapia naar huis

Nicolai Jørgensen is de enige Feyenoorder die zich met zijn land heeft geplaatst voor de knock-outfase van het WK in Rusland. Een 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk was voor Denemarken voldoende om als tweede te eindigen in Groep C, voor het Peru van Renato Tapia en het Australië van Brad Jones. Het onderlinge treffen tussen die twee landen eindigde in een 0-2 zege voor Peru.

Jørgensen op de bank
In tegenstelling tot de eerste twee groepsduels begon Jørgensen dinsdagmiddag tegen Frankrijk op de bank. Vanaf die plek zag de spits zeker geen groots duel. Omdat beide ploegen voldoende hadden aan een punt leken ze niet voluit te gaan en eindigde de wedstrijd in 0-0. Jørgensen bleef de hele wedstrijd op de bank en zal hopen dat hij aanstaande zondag in de achtste finales weer mag meedoen. De tegenstander van Denemarken wordt de winnaar van Groep D (zeer waarschijnlijk Kroatië).

Tapia verslaat Jones
In het andere duel kwamen Renato Tapia (in de basis) en Brad Jones (op de bank) elkaar tegen in Sotsji. Australië moest winnen om (bij een nederlaag van Denemarken) nog een kans te maken op plaatsing voor de volgende ronde, maar het al uitgeschakelde Peru wilde met opgeheven hoofd afscheid nemen van Rusland. Door treffers van Carrillo en Guerrero wonnen de Zuid-Amerikanen met 0-2, waardoor zowel Tapia als Jones de reis huiswaarts kunnen boeken.

Eerder werden Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat al uitgeschakeld met Marokko, waardoor voor vier van de vijf op het WK actieve Feyenoorders de groepsfase het eindstation is.

  • Nicolai Jørgensen
  • Brad Jones
  • Renato Tapia