Feyenoord-FC%20OSS-22

Wisselende resultaten voor Feyenoord-internationals

Zeven spelers van Feyenoord kwamen dinsdagavond- en nacht in actie met hun nationale team. Hieronder vind je een overzicht van hun prestaties.

Renato Tapia
Waar Peru vorige week nog stuntte door met 2-2 gelijk te spelen, daar kwam het dinsdagnacht tekort tegen Chili: 2-1. Renato Tapia startte in de basis en werd na 77 minuten (kort na de gelijkmaker) gewisseld. Vanaf de bank zag hij hoe Arthuro Vidal de winnende goal maakte. Peru staat nu achtste in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule.

Karim El Ahmadi
Karim El Ahmadi boekte met Marokko een eenvoudige oefenzege op Canada: 4-0. De 31-jarige middenvelder speelde, net als afgelopen weekend in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon, negentig minuten mee.

Nicolai Jorgensen
Voor Nicolai Jorgensen was het een avond om snel te vergeten. De spits begon op de bank bij Denemarken en mocht zeven minuten voor tijd invallen. Aan de 0-1 achterstand tegen Montenegro kon hij echter niets meer veranderen. Denemarken zakte daardoor naar de vierde plaats in Groep E, met drie punten uit drie duels.

Lucas Woudenberg
Jong Oranje liep dinsdag ondanks een 1-4 overwinning op Jong Cyprus het Europees kampioenschap mis. Lucas Woudenberg zat de volledige wedstrijd op de bank.

Bilal Basaçikoglu
Ook Jong Turkije wist zich niet te plaatsen voor het EK, maar dat lag niet aan Bilal Basaçikoglu. De Feyenoord-aanvaller zorgde met een snoeiharde vrije trap voor de enige goal van de Turken tegen Jong Slowakije (1-1).

⚽️⚡️

Een video die is geplaatst door Bilal Basacikoglu (@basacikoglu_official) op

Justin Bijlow en Emil Hansson
Justin Bijlow en Emil Hansson troffen elkaar dinsdagavond tijdens de laatste wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi. Oranje Onder 19 versloeg de leeftijdsgenoten van Noorwegen met 1-0 en eindigde zo als eerste in de poule, voor nummer twee Noorwegen dat ook geplaatst is. Hansson was gevaarlijk met een vrije trap, maar tot opluchting van Bijlow spatte de poging van zijn ploeggenoot uiteen op de paal.