Fanshop
Fanshop
visual_uefa_tegenstanders

Wisselende resultaten voor Europa League-opponenten

Feyenoord is in Groep A van de Europa League gekoppeld aan Manchester United, Fenerbahçe en Zorya Luhansk. Gedurende de groepsfase zet Feyenoord.nl na ieder weekend de prestaties van de tegenstanders op hun rij.

Manchester United
Voor Feyenoords tegenstander van aanstaande donderdag stond afgelopen weekend een topper op het programma. Zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic leek Manchester United op Old Trafford te gaan winnen van Arsenal dankzij een treffer van Juan Mata na 68 minuten, maar Olivier Giroud gooide een minuut voor tijd roet in het eten. Door het gelijkspel blijft de formatie van coach José Mourinho op de zesde plaats staan, met inmiddels negen punten achterstand op de nieuwe koploper Chelsea.

Fenerbahçe
Robin van Persie was zondagavond de grote man bij Fenerbahçe in de derby tegen Galatasaray. De Nederlander velde de aartsrivaal met goals in de 45ste en 78ste minuut: 2-0. Door de overwinning klimt Fenerbahçe over Galatasaray heen op de ranglijst. De ploeg van coach Dick Advocaat staat dankzij de vierde overwinning op rij op de derde plaats, zes punten achter lijstaanvoerder Besiktas.

Zorya Luhansk
Zorya Luhansk zag het gat met koploper Shakhtar Donetsk groeien naar elf punten door een nederlaag tegen Oleksandria: 1-2. Ivan Petrayk zette Zorya nog wel op voorsprong, maar in de laatste twintig minuten gaf de nummer drie van Oekraïne de zege toch nog uit handen. Komende donderdag gaat Zorya op bezoek bij Fenerbahçe.