Wisselend succes voor Feyenoords A-jeugd in mini-Klassiekers

De A1 en A2 van Feyenoord hebben zaterdag met wisselend succes op Varkenoord de mini-Klassieker tegen de A-jeugd van Ajax gespeeld. Feyenoord A1 was niet opgewassen tegen de leeftijdsgenoten uit Amsterdam en verloor met 0-3. Feyenoord A2 had meer succes en was Ajax A2 op imponerende wijze de baas: 4-1. Het Zweedse talent Mans Herrmann, die een dag eerder nog zijn handtekening had gezet onder een profcontract in De Kuip, maakte een van de doelpunten.

FEYENOORD A1 KOMT TEKORT TEGEN AJAX A1

Feyenoord A1 heeft in de mini-klassieker verloren van Ajax A1. De ploeg van trainer Roy Makaay liet het in eigen huis vooral in de tweede helft afweten tegen de aartsrivaal. De achterstand op de Amsterdammers in de eredivisie groeide daardoor tot acht punten. 'Ik ben teleurgesteld,' sprak Makaay. 'De tweede helft waren we geen team.'

Na een kwartier spelen kwam Feyenoord A1 op achterstand toen Ajax-spits Zakaria El Azzouzi aan de defensie van de Rotterdammers ontsnapte en de bal over doelman Kamil Miazek schoot (0-1). Toch waren de Rotterdammers in die fase van de wedstrijd zeker niet kansloos. 'Ajax was wel de betere ploeg en we kregen er weinig druk op, maar we hebben wel twee of drie kansen gehad in de eerste helft,' reageerde Makaay.

De coach pepte zijn ploeg in de rust op, want met één doelpunt achterstand was een goed resultaat mogelijk. Vlak na de pauze keek Feyenoord A1, dat het achterin zonder de geschorste Calvin Verdonk moest doen, echter al snel tegen een 0-2 achterstand aan. De bezoekers kregen een strafschop en die werd verzilverd door Ajax-aanvaller El Azzouzi. 'Slecht verdedigd' oordeelde Makaay, die zijn ploeg daarna helemaal zag wegzakken. 'Ik heb daarna de passie en de strijd gemist. We lieten ons naar de slachtbank leiden. We hebben de laatste zes wedstrijden een goede serie neergezet. Maar waar we de afgelopen weken zo goed in waren, lieten we in de tweede helft volledig afweten.'

In blessuretijd kreeg de thuisploeg ook nog de 0-3 te verwerken, maar op dat moment was de hoop op een Rotterdamse overwinning in de mini-klassieker al vervlogen. 'We hebben dik verdiend verloren,' concludeerde Makaay. Feyenoord A1 speelt komende woensdag voor de beker tegen AZ A1. 'Dan zullen we een betere prestatie moeten leveren als we willen winnen,' sprak Makaay.

Feyenoord A1 - Ajax A1 0-3
16' 0-1 Zakaria El Azzouzi
50' 0-2 Zakaria El Azzouzi (strafschop)
90' 0-3 Vaclav Cerny

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Ulusoy (80'Van der Pijl), Van der Meer, James, Gronsveld; De Vos (54' Slabbekoorn), Nieuwkoop (62' Manusama), Schuurman; Klooster (54' Idrissi), Van der Struis(62'Da Silva), en Van Eijk.

MEMORABELE DAG VOOR FEYENOORD A2 TEGEN AJAX A2

Feyenoord A2 heeft zaterdagmiddag met grote cijfers gewonnen van Ajax A2. De ploeg van trainer Jan Gösgens hoefde in tegenstelling tot de A1 niet zijn meerdere te erkennen in de aartsrivaal. 'En we hadden er nog veel meer kunnen scoren,' sprak Gösgens. 'Het was een memorabele dag voor de A2.'

Feyenoord A2 kwam heel sterk uit de startblokken op Varkenoord. De ploeg van coach Jan Gösgens kwam na twintig minuten op voorsprong via Gerson Pisas (1-0). Twee minuten later bracht Gustavo Hamer de stand al op 2-0. Beter kon de thuisploeg bijna niet beginnen tegen de Amsterdammers. 'We hadden een strijdplan en dat liep perfect,' zei Gösgens. 'We wilden hoog druk zetten en dat ging heel goed.' Al binnen tien minuten kreeg spits Mans Herrmann een grote kans, maar die ging nog op de paal.

Tien minuten na de eerste grote kans van de Rotterdammers lag de bal wel in het net achter de Ajax-doelman. Gerson Pisas kopte een hoekschop tegen de touwen. Gustavo Hamer vergrootte de voorsprong van Feyenoord A2 niet veel later. Door goed druk zetten werd de bal veroverd, waarna de middenvelder koelbloedig afrondde. Nog voor de pauze viel ook de 3-0. De Zweedse aanwinst Mans Herrmann bracht zijn naam op het scorebord.

Na de rust had Feyenoord nog verder afstand kunnen nemen. 'Als we het goed hadden uitgespeeld, hadden we nog vaker kunnen scoren,' reageerde de trotse Gösgens. 'Maar ik ben een tevreden trainer. We hebben als team goed gespeeld en de meeste spelers hebben ook individueel een heel goede prestatie geleverd.'

Feyenoord A2 - Ajax A2 4-1
20' 1-0 Gerson Pisas
22' 2-0 Gustavo Hamer
40' 3-0 Mans Herrmann
65' 4-0 Rowdy van der Putten
80' 4-1

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Proost (60' Hammouti), Kingsale, Koomen, Absalem; Van Haaren, El Hankouri (80'Franse), Hamer; Pisas, Herrmann (70' Den Hoedt), Van der Putten.

FEYENOORD B1 PAKT VOLLE BUIT BIJ VVV B1

Feyenoord B1 was zaterdagmiddag met 2-4 te sterk voor VVV B1. Toch was trainer Cor Adriaanse niet tevreden over de prestatie van zijn ploeg, die pas na de rust goed begon te voetballen. 'Dat hadden we direct bij het begin moeten doen,' sprak de coach.

Feyenoord B1 begon slap aan het duel en daardoor keken de bezoekers al snel tegen een 1-0 achterstand aan. 'We stonden gewoon te kijken bij de eerste goal en zij maakten de kans goed af,' aldus Adriaanse. Niet veel later kwam B1 goed weg toen VVV op bijna identieke wijze als bij de openingstreffer weer langs de Rotterdamse defensie kon lopen. 'Het was veel te slap en ook slecht in de passing,' vond Adriaanse.

De tweede helft kwam Feyenoord B1 heel anders voor de dag. Adriaanse deed in de rust een aantal omzettingen en die pakten goed uit. 'We hebben daarna de wedstrijd gedicteerd,' zei de coach van de gasten. Het prima spel leverde vlak na rust de gelijkmaker op van Tarik Fagrach (1-1) en daarna liepen de bezoekers als snel uit naar 1-4. In blessuretijd werd het uiteindelijk nog 2-4.

Adriaanse was na afloop kritisch. 'Je moet het niet zo ver laten komen dat je 1-0 achter komt. Nu kun je het nog herstellen, maar voor hetzelfde geldt maken zij de 2-0. De spelers moeten zelf die motivatie hebben vanaf het begin.'

VVV B1- Feyenoord B1 2-4
4'  1-0
50' 1-1 Tarik Fagrach
60' 1-2 Nigel Robertha
63' 1-3 Tahith Chong
80' 1-4 Nigel Robertha
80' 2-4

Opstelling Feyenoord B1: Ten Hove; Elmensdorp (41' Fagrach), Hempenius (70' Bijl), Knoester, De Sterke; Smulder, Anez, Janga; Fernandes, Robertha en Chong (67' Tilborg).

FEYENOORD B2 VERGEET TE SCOREN TEGEN RODA JC B2

Feyenoord B2 kreeg tegen Roda JC B2 de kansen om met een overwinning naar huis te gaan. De Rotterdammers sprongen er echter niet zorgvuldig mee om en dus stapten ze met slechts één punt weer de bus in terug naar huis: 0-0. 'We hebben het niet kunnen afmaken,' concludeerde trainer Marcel Koning.

Een fantastische wedstrijd was het niet van Feyenoord B2, maar toch was de ploeg van Koning wel de bovenliggende partij in Kerkrade. De Rotterdammers kregen voor rust grote kansen via Mohamed Choukoud (schot), Jeremy van Mullem (kopkans) en Cheick Toure (schot op de lat). De bal wilde er echter niet in.

Na de pauze probeerde Roda JC er alles aan te doen om de nul te houden. Dat lukte de thuisploeg, maar dat lag ook gedeeltelijk aan de afronding van Feyenoord. Zo kreeg Thijs de Roy van Zuydewijn een kans voor open doel en waren er nog zo'n drie momenten waarop de bal door de Rotterdammers in het doel had moeten worden gewerkt. 'Als je nog twee dagen zou hebben gespeeld, hadden we waarschijnlijk nog niet gescoord,' sprak Koning. 'Het zat er gewoon niet in.'

Roda JC B2 - Feyenoord B2 0-0

Opstelling Feyenoord B2: Beukers; Reith, Blesgraaf, Van Wetten, Malacia (22' Van der Pluijm); Van Mullem, Kubilinskas, De Roy van Zuydewijn (55' Wehrmann); Bibuljica, Toure en Choukoud.

FEYENOORD C1 HEER EN MEESTER TEGEN RODA JC C1

Feyenoord C1 was zaterdagmiddag op Varkenoord de baas op het veld tegen Roda JC C1. De ploeg van trainer Jeffrey Oost nam de Limburgers vanaf het begin in de tang en beloonde zichzelf met vijf doelpunten: 5-0.

De thuisploeg speelde vanaf de eerste minuut met veel pressie op de achterhoede van Roda JC C1. Toch kregen de bezoekers twee kansjes om de score te openen. Dat gebeurde niet, waarna Feyenoord C1 na twintig minuten de openingstreffer, die op naam kwam van Rodney Huijgen, kon forceren. Niet veel later werd het 2-0 en 3-0 voor de Rotterdammers. 'En daarna hadden we volop kansen om de uitslag nog positiever te beïnvloeden,' sprak Oost.

De tweede helft hield Feyenoord C1 controle over de wedstrijd. De ploeg liep uit naar 5-0. 'Op een gegeven moment werd het onnauwkeurig,' merkte Oost. 'Spelers wilden acties forceren die niet nodig waren. Maar verder hebben we het goed gedaan.'

Feyenoord C1 - Roda JC C1 5-0
20' 1-0 Rodney Huijgen
31' 2-0 eigen doelpunt
32' 3-0 Lion Kalentjev
40' 4-0 Achraf El Bouchataoui
45' 5-0 eigen doelpunt

Opstelling Feyenoord C1: Koorevaar; Geertruida, Lewis (54' Reemst), Hoogenboom (46' Smeulers), Loshi; El Bouchataoui (54' Kokcu), Heijberg, Huijgen; Van Ewijk (46' Summerville), Kalentjev en Amadin (35' Reboe).

FEYENOORD C2 NA PAUZE OP STOOM TEGEN BRABANT UNITED C2

Feyenoord C2 won zaterdagmorgen met ruime cijfers van Brabant United C2. De thuisploeg begon matig, maar walste na de pauze over de Brabanders heen (5-1). 'Als we de bal laten gaan, zie je dat we een goede ploeg hebben,' sprak trainer Edwin de Graaf.

Een 'heel slechte' eerste helft, was het van de kant van Feyenoord C2, vond De Graaf. De Rotterdammers kwamen na acht minuten spelen nog wel op voorsprong via Maroun Azarkan, maar daarna ging het alleen maar slechter. 'We werden slordig in de passing en leden veel balverlies,' aldus De Graaf. 'We speelden onder ons niveau.' Uit een corner kwam Brabant United op gelijke hoogte, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet.

In de rust hamerde De Graaf erop dat zijn ploeg een hoger tempo moest gaan spelen. Toen dat gebeurde, werden de kwaliteiten van de thuisploeg zichtbaar. 'Ze konden het niet meer aanlopen en dan kunnen we het uitspelen,' zag De Graaf.

Feyenoord C2 - Brabant United C2 5-1
8'  1-0 Maroun Azarka
12' 1-1
52' 2-1 Pepijn Doesburg
57' 3-1 Denzel Hall
63' 4-1 Toshio Lake
68' 5-1 Toshio Lake

Opstelling Feyenoord C2: Jansen; De Mooij, Hall, Rustveld, Hartman (40' Van Leeuwen); Gunduz, El Karbachi (45' Dijksteel), Burger; Lake, Doesburg (47' Van der Zeeuw) en Azarkan.

FEYENOORD D1 EINDIGT EERSTE NA WINST OP SPARTAAN'20

Feyenoord D1 heeft zaterdag de koppositie in de poule veiliggesteld na een 5-0 overwinning op Spartaan'20. De ploeg van trainer Gaston Taument had in eigen huis geen kind aan de stadgenoot.

De eerste helft begon Feyenoord D1 'redelijk'. De thuisploeg had veel balbezit, maar kon dat in het eerste kwartier door slordigheid in de laatste fase van de aanval nog niet omzetten in een doelpunt. Uit een vrije trap werd de ban vlak na het verstrijken van het eerste kwartier toch gebroken door Daan Troost (1-0). Een mooi moment voor de middenvelder die een aantal weken buitenspel stond door een blessure.

Nog voor de rust werd het 2-0 voor de gastheren na een doelpunt van Nelson Lopes Oliveira. 'En toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld,' sprak Taument. 'Dan zag je dat we te veel met de bal gingen lopen in de tweede helft. Maar we maakten ook nog drie mooie doelpunten.'

Feyenoord D1 - Spartaan'20 5-0
15' 1-0 Daan Troost
27' 2-0 Nelson Lopes Oliveira
42' 3-0 Denso Kasius
57' 4-0 Robin Esajas
59' 5-0 Melayro Bogarde

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Papendrecht, Brugman, Valk, Tel; Troost (31' Kramer), Zitman (46' Bogarde), Omgba; Lopes Oliveira (40' Kasius), Naujoks (45' Cukur), en Deurloo (45' Esajas).