Fanshop
Fanshop
visual_uefa_tegenstanders

Winst voor Zorya, Manchester United hard onderuit

Feyenoord is in Groep A van de Europa League gekoppeld aan Manchester United, Fenerbahçe en Zorya Luhansk. Gedurende de groepsfase zet Feyenoord.nl na ieder weekend de prestaties van de tegenstanders op hun rij.

Zorya Luhansk
Zorya Luhansk heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Feyenoord, afgelopen donderdag tijdens de derde speelronde van de Europa League. De ploeg won met 0-2 bij Olimpik Donetsk. Verdediger Rafael Forster maakte beide treffers uit een strafschop. Dankzij de zege en het gelijkspel van concurrent Dinamo Kiev steeg Zorya naar de tweede plaats in de Oekraïense competitie.

Manchester United
Manchester United, dat donderdag nog ruim won van Fenerbahçe, verloor met grote cijfers van Chelsea. Coach José Mourinho ging tegen zijn oude werkgever met maar liefst 4-0 onderuit. Al binnen dertig seconden keek United tegen een achterstand aan en die klap kwam de ploeg niet meer te boven. De recordkampioen van Engeland is afgezakt naar de zevende plaats van de Premier League en heeft al een achterstand van zes punten op koploper Manchester City.

Fenerbahçe
Fenerbahçe komt pas maandagavond in actie. De ploeg van coach Dick Advocaat gaat op bezoek bij Konyaspor, dat de zevende plaats in de Turkse Süper Lig bezet. Fenerbahçe staat tiende en passeert Konyaspor bij winst op de ranglijst. De Turkse topclub wist sinds het Europa League-duel met Feyenoord (eind september) geen wedstrijd meer te winnen.