europaleague_headline

Winst Sevilla, verlies Standard Luik, remise HNK Rijeka

Feyenoord is dit seizoen in de Europa League gekoppeld aan Sevilla FC, Standard Luik en HNK Rijeka. Feyenoord.nl geeft gedurende de groepsfase wekelijks een update over de drie tegenstanders in groep G, met informatie over hun laatst gespeelde wedstrijd en de stand van zaken in de competitie.

Sevilla FC
Sevilla FC kende dit weekend weinig problemen met hekkensluiter Deportivo La Coruna. Drie dagen na de remise in Kroatië, waar op de valreep 2-2 werd gespeeld tegen HNK Rijeka in de Europa League, won de ploeg van Unai Emery met 4-1. Middenvelder Stephane M’Bia had een belangrijk aandeel in de overwinning, door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Carlos Bacca en Vitolo maakten de overige goals. Sevilla staat na zeven speelrondes op de derde plaats in de Primera División, drie punten achter koploper FC Barcelona.

Standard Luik
Standard Luik werd zondag dieper in de problemen gedrukt. Nadat de week al beroerd was begonnen met een gelijkspel in eigen huis tegen Lierse SK en er midweeks in de Europa League werd verloren bij Feyenoord, volgde een 3-0 nederlaag op bezoek bij Club Brugge. Als gevolg daarvan zakte Standard Luik naar de twaalfde plaats in de Belgische Pro League. De ploeg van Guy Luzon hield in Brugge lange tijd hoop op minimaal een puntje, aangezien de achterstand tot de laatste minuut van de wedstrijd slechts 1-0 betrof. In de blessuretijd wist de thuisploeg nog tweemaal te scoren, waardoor de uitslag een stuk minder dragelijk werd. Standard Luik eindigde het duel met negen man, dankzij rode kaarten voor Eyong Enoh en Jeff Louis.

HNK Rijeka
HNK Rijeka moest zondag op bezoek bij nummer drie Hajduk Split en kwam daar niet verder dan een gelijkspel: 1-1. De ploeg van trainer Matjaz Kek, afgelopen donderdag nog dichtbij een stunt tegen Sevilla FC, kwam halverwege de eerste helft op achterstand. Na ruim een uur spelen trok Zoran Krvzic de stand gelijk. Omdat koploper Dinamo Zagreb wel wist te winnen, liep de achterstand van achtervolger HNK Rijeka op tot vier punten.