Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club
501992f781a4ee2a899e6136c2c8c259_2000_2000.JPG

Winne verteller van ‘Dat ene woord – Feyenoord’

De Rotterdamse hiphop-artiest Winne is de verteller van de Disney+ serie ‘Dat ene woord – Feyenoord’. De negendelige serie over Feyenoord tijdens het seizoen 2020-2021 is de eerste Europese Original productie voor Disney+ en is vanaf 1 september te zien onder het Star-label van de streamingservice.

Winne is artiest, Rotterdammer en Feyenoord-supporter, maar bovenal verteller van verhalen. Normaal gesproken doet hij dit met hulp van zijn muziek, maar nu is hij vanaf 1 september de stem van ‘Dat ene woord – Feyenoord’, de Disney+ serie waarin de club van binnenuit wordt gevolgd in het seizoen 2020-2021. Een seizoen vol uitdagingen en obstakels, tegenslag en teleurstelling, maar eindigend met kwalificatie voor de voorrondes van de Europa Conference League.

‘Om als verteller mee te mogen werken aan deze serie is bijzonder en vooral heel erg leuk,’ aldus Winne. ‘Het is Feyenoord, het is Rotterdam: een belangrijk deel van mij. De serie biedt een eerlijke en open blik achter de schermen tijdens een moeilijk seizoen en vertelt een verhaal dat verder gaat dan alleen voetbal. Over pieken en dalen, over omgaan met tegenslag en het voortdurend lonkende uitzicht van hoop. Het laat ongefilterd zien waarom zoveel mensen zo ontzettend van deze club houden. Rauw en authentiek, zoals Feyenoord is. Ik heb het op mijn manier mogen doen en ik hoop dat een zo groot mogelijk publiek net zo van deze serie zal genieten als ik heb gedaan.’

‘Hoop’
Tijdens het inspreken van de serie raakte Winne ook zelf geïnspireerd door ‘dat ene woord’. Dit resulteerde in het nummer Hoop, een persoonlijke en muzikale terugblik op het afgelopen voetbalseizoen van ‘zijn’ club. Winne: ‘Het afgelopen seizoen is zwaar geweest voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt. Zowel binnen als buiten de club. Maar er is altijd hoop. Met een nieuw seizoen, de supporters weer in het stadion en met nieuw elan binnen en buiten de lijnen. En wat er ook gebeurt, we doen het altijd samen. Dat is wat Feyenoord, met het legioen, voor mij ook zo uniek en mooi maakt. Dat gevoel van hoop, saamhorigheid en trots heb ik met deze track onder woorden willen brengen.’

Hoop is geproduceerd door Pim Beats met vocals van Raw Roets en vanaf 11 augustus beschikbaar op alle streamingdiensten.