WelkomInDeKuip

Winnaar wedstrijdverslag: de beste Juniorreporter!

Feyenoord heeft op zondag 27 oktober jl. de laatste Kameraadjeswedstrijd van dit seizoen gespeeld, tegen Heracles Almelo. Kameraadjes werden uitgenodigd een ‘Welkom in De Kuip’ boekje op te halen, waarmee ze hun eigen wedstrijdverslag konden schrijven. De redactie van Kameraadjes heeft een aantal mooie verslagen ontvangen! Het verslag van Ramon (11 jaar) uit Silvolde is gekozen tot het winnende verslag. Ramon mag zich hiermee de beste Juniorreporter noemen en wint een mooi Feyenoord schoolpakket. Van harte gefeliciteerd!

Hieronder lees je zijn verslag:

Voorbeschouwing

Hallo allemaal, vandaag weer een leuke pot voetbal tussen Feyenoord en Heracles. Als we ( Feyenoord) vandaag winnen en als PSV vandaag verliest dan staan we 1e! Ik denk dat het 3 -1 voor feyenoord wordt maar laten we het niet te hard zeggen. Wat gaan we dus doen? WINNEN!
Vandaag let ik op Samuel Armenteros. Omdat hij tegen zijn oude club speelt. En de meeste spelers scoren wel tegen hun eigen club. Misschien hij ook wel? Ik verwacht een goed spelend Feyenoord.

Eerste helft
In de 2e minuut kreeg Feyenoord een vrije trap, die werd genomen door Clasie. Iedereen van Heracles liep van de goal af zodat Pellè buitenspel stond. Maar dat stond die niet dus kan Pellè scoren maar hij gaat net langs. Even later kreeg Bruno Martins Indi de mogelijkheid. Maar hij schiet tegen keeper Pasveer aan. In de 18e minuut scoort Janmaat maar scheidsrechter Blom keurt de goal af wegens buitenspel. In de 24e minuut ging Bruns (van Heracles) eruit. Hij werd vervangen door Hassani. Even later kreeg Quansah ( Heracles) een gele kaart. In de 41e minuut was er een corner voor Heracles. Hij werd binnengetikt. Het leek er op dat Streutker (heracles) hem scoorde maar het was Nelom die hem voor het laatst raakte. Toen begon Feyenoord pas echt druk te zetten. Daardoor viel de 1-1 twee minuten later ook. Door Boëtius. De bal kwam tegen de  lat en toen ging hij erin. Even later was daar de ruimte voor Nelom om eens lekker uit te halen. Maar de snoeiharde bal beland op de paal. Dat was de mogelijkheid om op 2 -1 te komen. Maar voor rust blijft het 1-1.

Tweede helft
Op het begin van de tweede helft kregen bijde ploegen niet veel kansen tot de 63e minuut. Te wierik maakt een mooie actie van de zijkant hij geeft hem voor. De bal komt tegen de hak van Boëtius en valt voor de voeten van Rosheuvel. Hij bedenkt zich geen moment hij schiet de bal via de paal erin. Zo staat het 1-2 voor Heracles. In de 76e minuut waren er 2 wissels voor Feyenoord. Otman Bakkal kwam erin voor Stefan de Vrij en Goossens kwam erin voor Boëtius. In de 81e minuut was het Linssen met een mooi schot maar een mooie redding van Mulder. In de 86e minuut was er een mooie aanval van Feyenoord maar Bakkal kwam net niet aan een schot. Net voor het einde krijgt Graziano Pellé ROOD! De Italiaan geeft een kopstoot aan Te Wierik. Oh wat dom! Een zuivere rode kaart. en dan is de wedstrijd afgelopen. Een niet zo leuke wedstrijd voor de Kameraadjes.

Nabeschouwing
Het grappigste van de wedstrijd was toen Pasveer moest uitrappen toen viel hij. Als ik de wedstrijd samenvat in een woord zeg ik: FeyenoordwasbetermaarHeracleswint (1 woord). Na vandaag staat Feyenoord op de 8e plek. Volgende wedstrijd van Feyenoord is tegen Cambuur Leeuwarden. Hopelijk gaan ze daar wel winnen.