Fanshop
Fanshop
v%20hanegem-gudde

Willem van Hanegem-trofee voor jarig clubicoon

Namens Feyenoord heeft algemeen directeur Eric Gudde donderdag een bijzonder cadeau overhandigd aan Willem van Hanegem. Ter ere van zijn zeventigste verjaardag nam het clubicoon in de Van Zandvlietzaal in De Kuip het eerste exemplaar van de Willem van Hanegem-trofee in ontvangst, een prijs die door Feyenoord in het leven is geroepen en is vernoemd naar de voormalig topvoetballer. De Willem van Hanegem-trofee zal voortaan jaarlijks worden uitgereikt aan een persoon die zich op welke wijze dan ook een echte Feyenoorder heeft getoond.

De trofee is een schitterend bronzen beeld, gevormd naar de welbekende halfhoge schoen die Van Hanegem als speler droeg en waarmee hij Feyenoord zoveel successen bezorgde. In het beeld staan de woorden ‘Van Hanegem Super’ gegraveerd, destijds de naam van het model van de schoen. Met de naar het clubicoon vernoemde trofee geeft Feyenoord de lotsverbondenheid tussen de club en Van Hanegem niet alleen een feestelijk, maar ook een terugkerend karakter, zo lichtte Gudde toe.

Feyenoords algemeen directeur had het podium nog niet verlaten of Van Hanegem werd opnieuw onderscheiden. Uit handen van wethouder van de gemeente Rotterdam Antoinette Laan nam hij de Faas Wilkes-sportprijs in ontvangst, een prijs die iemand toekomt die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad Rotterdam. In haar toespraak noemde Laan de onderscheiding voor Van Hanegem niet alleen een eerbetoon aan zijn rol in het verleden, maar ook een steun in de rug voor de toekomst. ‘Want’, zo besloot Laan, ‘Rotterdam kan niet zonder Willem, en Willem waarschijnlijk ook niet zonder Rotterdam.’