Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
201708_CL_visual_std_v6

Weer vuurwerkboete Feyenoord

Feyenoord heeft maandag van de UEFA vernomen dat een boete van 28.000 euro wordt opgelegd voor geblokkeerde trappen en het afsteken van vuurwerk door supporters bij de Champions League-wedstrijd Feyenoord – Napoli op 6 december 2017. Dit, plus het feit dat er ook nog een tuchtrechtelijk onderzoek door de KNVB tegen de club loopt wegens het afsteken van vuurwerk tijdens de bekerwedstrijd Feyenoord – PSV van 31 januari, is voor de club aanleiding supporters nogmaals nadrukkelijk op te roepen in het stadion geen vuurwerk of fakkels af te steken.

Feyenoord en het Stadion hebben al eerder aangeven dat het geen kwestie van smaak is of je vuurwerk rond een wedstrijd wel of niet leuk of sfeer verhogend vindt, maar dat het ongezond, gevaarlijk en verboden is. En dat het de club dus schaadt, omdat deze er steeds weer voor wordt beboet.

Bovendien bestaat het risico dat Feyenoord als volgende stap de sanctie krijgt opgelegd dat het een wedstrijd voor (deels) lege tribunes moet spelen, waardoor dus ook de (mede)supporters ernstig benadeeld kunnen worden aangezien zij dan de wedstrijd niet kunnen bijwonen. Daar komt nog bij dat Feyenoord helaas regelmatig te maken krijgt met supporters die klagen over vuurwerk en / of zich melden met verbrande kleding of letsel.

De club hanteert dan ook een strak beleid, waardoor in de eerste helft van dit seizoen 37 stadionverboden werden uitgedeeld voor het voorhanden hebben van en/of het afsteken van vuurwerk. Dit waren er 16 meer dan in de eerste helft van het seizoen 2016-2017.