Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
feyenoord-gras_web

Weer boete voor vuurwerk

Feyenoord is door de aanklager van de KNVB bestraft met een geldboete van 17.500 euro. De aanklager van de voetbalbond heeft de club dit schikkingsvoorstel gedaan wegens het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de bekerwedstrijd tegen Willem II op 28 februari. Gelet op de feiten acht Feyenoord zich genoodzaakt dit voorstel te accepteren.

De KNVB bestrafte Feyenoord na de bekerwedstrijd tegen PSV op 31 januari ook al met een geldboete van 15.000 euro wegens het afsteken van vuurwerk door supporters. Daarnaast heeft de club, om dezelfde reden, een voorwaardelijke straf lopen van het moeten spelen van een wedstrijd zonder (een deel van het) publiek, met een proeftijd van een jaar.

Feyenoord hanteert vanwege alle boetes en vooral wegens de dreiging straks wedstrijden voor (deels) lege tribunes te moeten afwerken een strak beleid. Zo werden in de eerste helft van dit seizoen al 37 stadionverboden uitgedeeld voor het voorhanden hebben van en/of het afsteken van vuurwerk. Rond de halve finale van de beker tegen Willem II zijn vier supporters aangehouden vanwege het afsteken van vuurwerk en aangemeld voor een stadionverbod.