D2Sparta1

Wedstrijdverslagen Feyenoord Voetbalschool 7 februari 2015

Lees hier de wedstrijdverslagen van de FeyenoordAcademy voetbalschool teams.

Feyenoord O/12 – Sparta Rotterdam O/12 2-5
De stadsderby tussen de O/12-elftallen van Feyenoord en Sparta eindigde zaterdag in een ruime overwinning voor de bezoekers uit Rotterdam-West. De thuisploeg, gecoachte door Yori Bosschaart, kwam nog wel op voorsprong, maar gaf de doelpunten vervolgens te gemakkelijk weg. Alleen Kars van Veldhoven kon nog wat uitrichten namens Feyenoord.
De thuisploeg kende een bliksemstart. Na twee minuten slaagde Feyenoordmiddenvelder Shiloh ’t Zand er namelijk al in om de doelman van de Spangenaren te verschalken: 1-0. De ploeg uit Rotterdam-Zuid behield vervolgens het beste van het spel, maar toch stond het tien minuten later opeens gelijk.
Feyenoorddoelman Devin Remie moest de gang naar het doelnet tien minuten later weer herhalen, nadat de defensie van de thuisploeg er niet sterk uitzag. De goede en sterke Sparta-aanvallers profiteerden dus optimaal van die slechte organisatie.
Na de pauze deden beide ploegen weer nauwelijks voor elkaar onder. Feyenoord vergat zich te belonen met de 2-2, waarna Sparta wel toesloeg. Drie minuten na de 1-3 werd het zelfs 1-4. Na de 2-4 van Kars van Veldhoven leek de wedstrijd weer even spannend te worden, maar het vijfde Spartadoelpunt, vier minuten voor het eindsignaal, strooide nog wat extra zout in de Feyenoordwonden.
,,Het klinkt misschien gek, maar over ons veldspel ben ik vandaag niet echt ontevreden,” sprak Feyenoordcoach Bosschaart. ,,Ook qua kansenverhouding deden we niet echt onder voor Sparta. Wat we onszelf wel kunnen verwijten is dat we de eerste vier doelpunten op identieke wijze tegenkrijgen.”

Opstelling Feyenoord:
Devin Remie, Jasper Jen Hong Li, Guus Baars, Saladin Oulad M’Hand, Joris Rijnja; Kars van Veldhoven, Shiloh ’t Zand (40. Raphael Eyongo), Milan Hokke; Kai Bodo (40. Corne van Houwelingen), Achraf Boumenjal (30. Tyrell Tearr) en Max Christoffel (30. Merlijn Roels).

Feyenoord O/11 – SHO O/13 1-4
Het O/11-elftal van Feyenoord liep op Varkenoord tegen een pijnlijke nederlaag aan. De Rotterdammers gaven tegen SHO O/13, waar het eerder dit seizoen nog wel twee keer van won, niet thuis: 1-4. Hierdoor leed Feyenoord O/11 in de eerste competitiewedstrijd van 2015 dus direct een nederlaag.
De start die de thuisploeg doormaakte was ronduit belabberd. De ploeg van trainer Davey van den Berg kreeg in het eerste kwartier twee tegendoelpunten te verwerken, nadat er in de defensie het nodige mis was gegaan.
Na de 0-2 kwam Feyenoord wel wat beter in het spel, maar vooral in de passing bleven de Rotterdammers onnauwkeurig. Op slag van rust viel dan toch de aansluitingstreffer. Een inzet van Omar Mohamedhoesein werd door de SHO-keeper niet voldoende verwerkt, waardoor Nesto Groen vanuit de rebound kon profiteren.
Na de pauze bleek dat deze aansluitingstreffer toch niet het gewenste gevolg kreeg. Na tien minuten in het tweede bedrijf sloegen de ’s-Gravendelers opnieuw toe. Vier minuten voor het eindsignaal werd het zelfs 1-4.
,,We hebben deze wedstrijd door onze eigen fouten weggegeven,” verklaarde trainer Van den Berg de nederlaag van zijn ploeg. ,,Het lukte niet en we hebben vooral tegen onszelf gevoetbald.”
Bij de Rotterdammers ontbraken Senne van de Sluis, Jamal Ourhis (beiden ziek), Niels van Wingerden (geschorst), Jaimy Groenen (geblesseerd) en Lars de Blok (vakantie).

0-1
0-2
1-2 Nesto Groen
1-3
1-4

Tijn Stehmann, Mees van Tol, Lamare Bogarde, Max de Ligt, Siem de Moes (40. Jessy Hommersom); Remsey van der Linden, Omar Mohamedhoesein, Amir Rais (40. Liam Oetoehganal); Jayden Daleman (40. Delano van der Heijden), Nesto Groen en Gio-Renys Felicia.

Feyenoord O/9 – Spartaan’20 O/9 1-0
Feyenoord O/9 boekte een minimale overwinning op stadsgenoot Spartaan’20 O/9. De ploeg van oefenmeester Leen Boer, die afgelopen woensdag nog overtuigde met twee overwinningen (9-3 en 6-2) op de E-pupillen van ’s-Gravenzande, kreeg bij het enige doelpunt van de wedstrijd overigens de hulp van een Spartaan’20-verdediger.
Feyenoord stichtte in de eerste helft wel het nodige gevaar. Ronaldo Hiwat was aan de rechterkant een plaag voor de defensie van de bezoekers, maar tot doelpunten leidden zijn acties niet. Wel testen een aantal Feyenoordspelers het houtwerk van de tegenstander. Aan de andere kant van het veld trad Feyenoordkeeper een paar keer goed handelend op.
In de tweede helft kregen beide ploegen alweer snel wat mogelijkheden. Het duurde echter tot halverwege het tweede bedrijf tot de score werd geopend. Een hoekschop van Feyenoord verdween voor de bezoekers ongelukkig in het eigen doel: 1-0.
De gastheren vergaten de score vervolgens uit te bouwen. Jermain Fernandes maakte de verkeerde keuze door na een goede actie de bal niet voor te leggen, maar op de paal te schieten. Consequenties had dit echter niet meer.
,,Ik vond ons met name niet rustig in kansrijke posities,” sprak coach Leen Boer, die geen beroep kon doen op de zieke Dean Zonnenberg, na afloop. ,,Ook slechte wedstrijden moet je natuurlijk winnen en dat is gelukkig gebeurd.”

1-0    eigen doelpunt

Spelers Feyenoord:
Tim Haksteeg, Thomas van Zijp, Ivanildo da Silva Mendes, Ronaldo Hiwat, Jermain Fernandes, Illajh de Ruijter, Zino Sneijer, Björn Otte, Ian Paauwe en Goof Schippers.

VELO O/9 – Feyenoord O/9 0-7
VELO F1 en Feyenoord O/9 maakten er zaterdagochtend een rommelige wedstrijd van, maar uiteindelijk boekte de uitploeg uit Rotterdam-Zuid wel een ruime overwinning. De spelers van trainer Dane Brard speelden vooral in de slotfase van de wedstrijd goed, waardoor het scorebord na afloop 0-7 aangaf.
De omstandigheden waren lastig, want de wedstrijd vond op een glad veld plaats. Het zorgde er mede voor dat de eerste helft wat rommelig was. Beide ploegen kregen voor rust mogelijkheden, maar alleen Feyenoord kwam tot scoren. Milan Fuertes Plana opende de score, waarna ook Furkan Ulutas zijn doelpuntje meepikte.
Na de kantenwisseling was het spelbeeld gelijk. Opnieuw kregen beide ploegen zat mogelijkheden, maar weer was het Feyenoord dat als enige tot scoren kwam. Doordat het spelniveau in de laatste tien minuten omhoog ging, boekten de Feyenoorders zelfs een ruime overwinning. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Furkan Ulutas, die in totaal vier keer scoorde. Een vloeiende aanval via linksback Sten Janssen, Ty-Shaun van Gonter en Ilias Mouh werd door Furkan Ulutas knap achter de VELO-doelman gevolleerd.
,,Voor rust leden we veel balverlies. Daarentegen was het laatste gedeelte van de wedstrijd echt goed,” aldus Feyenoordtrainer Dane Brard.

0-7    Furkan Ulutas

Milan Fuertes Plana, Furkan Ulutas, Ilias Mouh, Nathan la Cruz-Ekimova, Yorrit van Loenhout, Badder Talhaoui, Anthony Hesseling, Mink Nipius, Ty-Shaun van Gonter, Soufiane Ben Addi en Sten Janssen.

Feyenoord O/8 – Hekelingen O/9 5-1
Feyenoord O/8 kwam tegen het O/9-team van Hekelingen weer eens tot een overwinning. De Rotterdammers namen zelfs ruim afstand van de Hekelingers en kwamen in totaal vijf keer tot scoren. In de slotfase kreeg de ploeg van coach Ronald van Lent ook nog een doelpunt tegen: 5-1.
In de eerste helft liet Feyenoord O/8 zien goed te kunnen voetballen. De bal werd van de ene naar de andere kant van het veld verplaatst, waardoor Hekelingen er eigenlijk niet aan kwam. Met een afstandsschot opende Younes Jaber el Meftahi de score in de openingsfase. Doordat zijn ploeggenoot Chivano Pocorni niet veel later ook tot scoren kwam, leidde Feyenoord in de rust met 2-0.
In de tweede helft continueerden de Rotterdammers het goede spel van voor de pauze. Een mooie aanval kwam via keeper Youri Stam, Divaio Sequira, Daan Hartman en Efe Kasembeg bij Younes Jaber el Meftahi terecht. Met een goede inzet verschalkte hij de Hekelingendoelman voor de tweede keer: 3-0.
Efe Kasembeg en Chivano Pocorni zorgden er met de 4-0 en 5-0 voor dat Feyenoord definitief in veilige haven was, waarna Hekelingen in de slotfase de eretreffer produceerde: 5-1.
,,Dit was de beste wedstrijd van het seizoen. Als we dit elke week doen, hebben we nog een mooie tweede seizoenshelft in het vooruitzicht,” aldus Van Lent.

1-0    Younes Jaber el Meftahi
2-0    Chivano Pocorni
3-0    Younes Jaber el Meftahi
4-0    Efe Kasembeg
5-0    Chivano Pocorni
5-1

Youri Stam, Rayan Boulahrouz, Hamza Boujdaine, Daan Hartman, Nnamdi Koka, Divaio Sequira, Younes Jaber el Meftahi, Chivano Pocorni, Efe Kasembeg en Jaden de Guzman.

Feyenoord O/8 – Excelsior Rotterdam O/9 1-1
Feyenoord O/8 leek tegen stadsgenoot Excelsior O/9 lange tijd op weg naar een overwinning, maar in de blessuretijd kwamen de Kralingers toch nog langszij. Het doelpunt van de thuisploeg, zaterdagochtend gecoacht door John van Kaam, kwam op naam van Szymon Picek.
Feyenoord, dat eerder dit seizoen nog met 4-1 verloor van het O/9-team van Excelsior Rotterdam, kwam in het eerste bedrijf goed voor de dag. De ploeg uit Rotterdam-Zuid liet de bal in balbezit goed rondgaan en wanneer de tegenstanders de bal bezitten, werd er veel druk gezet. Vier goede mogelijkheden bleven helaas voor de thuisploeg onbenut.
Na de kantenwisseling was Feyenoord bij vlagen nog dominanter. Dat de gastheren op voorsprong kwamen, was dan ook allesbehalve onterecht. Een geweldige steekbal van Jeyano Fortes Rocha werd in de 32ste minuut knap afgerond door Szymon Picek: 1-0.
Lange tijd hield Feyenoord de laatste rijen gesloten, maar twee minuten in blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker. Een aantal Feyenoordverdedigers stapten op hetzelfde moment in, waardoor er achter de defensie veel ruimte ontstond. Die ruimte werd door de Kralingers goed benut: 1-1.
,,Erg zuur dat we niet gewonnen hebben, want dat hadden we zeker verdiend,” vertelde trainer John van Kaam. ,,Ik denk dat we vandaag vooral een beetje pech hebben gehad.”

1-0    Szymon Picek