Schoen1

WEDSTRIJDVERSLAGEN FEYENOORD VOETBALSCHOOL 31 JANUARI 2015

Wisselende resultaten FeyenoordAcademy teams

Feyenoord O/12 – Elinkwijk O/13 3-1

Na een aantal weken zonder wedstrijd op zaterdag, kwam Feyenoord O/12 weer eens in actie. Tegen Elinkwijk O/13 kwam het elftal van oefenmeester Yori Bosschaart tot een 3-1 overwinning. Kai Bodo, Shiloh ’t Zand en Kars van Veldhoven verzorgden de Rotterdamse doelpunten.
In de eerste helft zocht Feyenoord aanvankelijk nog naar het ritme. Elinkwijk was niet bang voor de tegenstander en speelde over het hele veld één-op-één. In de laatste tien minuten voor het rustsignaal kwam de Rotterdamse thuisploeg beter in het spel en controleerde het de wedstrijd. Op slag van rust tekende Kai Bodo, na een assist van Corne van Houwelingen, voor de 1-0.
In de tweede helft kwamen de bezoekers verrassend op gelijke hoogte, maar het antwoord van de Rotterdammers volgde alweer snel. Shiloh ’t Zand nam de 2-1 voor zijn rekening, waarna Kars van Veldhoven de wedstrijd definitief in het slot gooide.
,,Ik ben blij dat we weer hebben kunnen spelen,” sprak trainer Yori Bosschaart. ,,Vooral over de tweede helft ben ik erg tevreden. Alleen hadden we gezien de kansenverhouding met 7-1 winnen.”

1-0    Kai Bodo
1-1
2-1 Shiloh ’t Zand
3-1 Kars van Veldhoven

Opstelling Feyenoord:
Devin Remie (30. Jaimy Kroesen), Jasper Jen Hong Li, Guus Baars, Chiel van der Hoek (45. Saladin Oulad M’Hand), Joris Rijnja (50. Tyrell Tearr); Saladin Oulad M’Hand (30. Kars van Veldhoven), Merlijn Roels (30. Shiloh ’t Zand), Milan Hokke (45. Raphael Eyongo); Kai Bodo, Raphael Eyongo (30. Achraf Boumenjal) en Corne van Houwelingen (40. Max Christoffel).

Sparta Rotterdam O/10 – Feyenoord O/10 1-6

De stadsderby tussen Sparta Rotterdam E1 en Feyenoord O/10 leverde een ruime overwinning op voor de gasten uit Rotterdam-Zuid. Het team van trainer Marchanno Schultz was voor rust al de bovenliggende partij, maar zette dat overwicht pas na de pauze om in doelpunten. Mede door drie doelpunten van Feyenoorder Rico Speksnijder werd het 1-6.
In de eerste helft ging de meeste dreiging uit van de Varkenoordse bezoekers. De kansen waren dan ook voor Feyenoord, terwijl de thuisploeg uit Rotterdam-West in de beginfase nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Tijn Stehmann verscheen. Later in de eerste helft kreeg ook Sparta een paar mogelijkheden op de openingstreffer.
Na rust schoot Feyenoord direct uit de startblokken. De tweede helft was nog geen drie minuten begonnen of Rico Speksnijder vuurde de bal vanaf de linkerkant hard in de kruising: 0-1. Feyenoord was vervolgens ‘los’, want twee minuten later verdubbelde Jordan Zirkzee de marge. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 0-3, nadat Ismael Oulad M’Hand de bal langs de Sparta-keeper kreeg.
De Spangense thuisploeg deed vervolgens wat terug, maar het antwoord van Rico Speksnijder – die zijn dagtotaal met twee opeenvolgende doelpunten opschroefde tot drie – volgde snel. Ismael Oulad M’Hand bracht de 1-6 eindstand uiteindelijk op het scorebord.
Oefenmeester Marchanno Schultz: ,,Ik heb de jongens na de wedstrijd een compliment gegeven over het vertoonde spel. Nadat ze de bal afpakten, hebben ze de bal telkens het werk laten doen.”

Spelers Feyenoord:
Tijn Stehmann, Mike Kleijn, Luciano Pronk, Maxwell Sam-Sin, Ismael Oulad M’Hand, Vince van der Pol, Rico Speksnijder, Nesto Groen, Jordan Zirkzee en Atoni-Djibu Milambo.

VVSB O/10 – Feyenoord O/10 2-1

Feyenoord O/10 leed een zure nederlaag op bezoek bij VVSB E1. De Rotterdamse gasten hadden in de eerste helft de overhand, maar kwamen daarin niet tot scoren. Na de openingstreffer van de gastheren deed Feyenoord via Jevon Simons nog wel wat terug, maar VVSB produceerde een tweede treffer: 2-1.
In de eerste helft oogde het spel van Feyenoord verzorgd. Dat leidde tot goede mogelijkheden. Nick de Jong kwam dicht in de buurt van de openingstreffer, maar hij zag zijn inzet uiteindelijk op de paal belanden. Feyenoorder Ouail Mouch kreeg niet veel later een nieuwe mogelijkheid, maar ook hij zag dat de VVSB-doelman geholpen werd door de paal.
Na de kantenwisseling kreeg Feyenoorder Romano van Beek de eerste kans, maar zijn inzet ging voorlangs. Ook Jevon Simons (van dichtbij op de keeper) en Nick de Jong (schot op de lat) hadden het vizier niet op scherp.
Tegen de verhouding in opende VVSB E1 vervolgens de score. Een hoge bal werd goed doorgekopt, waarna de inzet achter Feyenoordkeeper Ivar Joels verdween. Feyenoord ging op zoek naar de gelijkmaker, die snel volgde. Jevon Simons was attent bij een hoge bal: 1-1.
De wedstrijd leek in de slotfase af te stevenen op een gelijkspel, maar in de slotminuut produceerde de thuisploeg alsnog de winnende treffer.
,,Dit is erg zuur. We hebben goed gespeeld, maar zijn onszelf vergeten te belonen,” aldus Feyenoordtrainer Glenn van der Kraan.

1-0
1-1 Jevon Simons
2-1

Max de Ligt, Ivar Joels, Nick de Jong, Lars van de Giessen, Mikai Kok-Liesdek, Imran el Yourghi, Romano van Beek, Ouail Mouch, Jevon Simons, Tymo van Nimwegen en Jaden Slory.

Barendrecht O/9 – Feyenoord O/9 0-6

Feyenoord O/9 boekte een prima overwinning tegen Barendrecht F1. Het team van trainer Dane Brard kwam vooral in de eerste helft goed voor de dag, waarna het na de kantenwisseling slechts één keer scoorde. Toch gaf het scorebord na de wedstrijd ‘0-6’aan.
In de eerste helft liet Feyenoord O/9 zien over meer voetballende kwaliteiten te beschikken. De Rotterdammers kwamen tot meer kansen dan de thuisploeg en scoorden dan ook als eerste. Via Thomas van Zijp werd het 0-1.
Niet veel later verdubbelde Feyenoord de score, nadat Mink Nipius de bal uiteindelijk langs de Barendrechtdoelman kreeg: 0-2. Bij de 0-3 van Nathan la Cruz-Ekimova was de hoofdrol weggelegd voor Furkan Ulutas, die met een mooie schijnbeweging wat tegenstanders passeerde. In plaats van zelf afwerken, koos Furkan voor de breedtebal op Nathan la Cruz-Ekimova: 0-3.
Nog voor het rustsignaal had Jermain Fernandes de score met twee doelpunten verder opgetild naar 0-5. Een wat onrustige tweede helft van Feyenoorzijde zorgde ervoor dat de score niet veel verder uitgebouwd werd. Met zijn derde treffer van de dag bepaalde Jermain Fernandes de eindstand uiteindelijk op 0-6.
Aan Feyenoordkant ontbrak de zieke Ty-Shaun van Gonter.

0-1    Thomas van Zijp
0-2    Mink Nipius
0-3    Nathan la Cruz-Ekimova
0-4    Jermain Fernandes
0-5    Jermain Fernandes
0-6    Jermain Fernandes

Tim Haksteeg, Badder Talhaoui, Illajh de Ruijter, Nathan la Cruz-Ekimova, Ronaldo Hiwat, Thomas van Zijp, Furkan Ulutas, Goof Schippers, Mink Nipius en Jermain Fernandes.

Feyenoord O/9 – Laakkwartier O/9 12-0

Feyenoord O/9 kwam weer eens tot een monsterscore. De Rotterdamse thuisploeg liet geen spaan heel van Laakkwartier F1 en kwam in totaal twaalf keer tot scoren. De Haagse bezoekers stelden daar geen doelpunten tegenover: 12-0.
Bij vlagen haalden de Feyenoorders in de eerste helft een erg hoog niveau. In balbezit oogden de spelers van trainer Leen Boer rustig, waardoor vaak de goede keuzes gemaakt werden. Binnen vijf minuten spelen opende Anthony Hesseling de score, waarna Ilias Mouh niet veel later de 2-0 voor zijn rekening nam. Van afstand schoot Ilias Mouh de bal slim in de verre hoek.
Vervolgens was het weer de beurt aan Anthony Hesseling, die zijn officieuze hattrick met twee opeenvolgende treffers completeerde. Ook Björn Otte pikte vlak voor het rustsignaal zijn doelpuntje mee door de bal loeihard tegen de touwen te schieten.
Na een 5-0 ruststand ging Feyenoord verder waar het gebleven was. Soufiane Ben Addi was de man van de eerste paar minuten in het tweede bedrijf, want hij passeerde de doelman van Laakkwartier al snel twee keer. Dean Zonnenberg zette vervolgens zijn naam achter de 8-0. Via Anthony Hesseling (2x), opnieuw Dean Zonnenberg en Zino Sneijer liep Feyenoord zelfs nog uit naar 12-0.

12-0    Anthony Hesseling

Ian Paauwe, Dean Zonnenberg, Soufiane Ben Addi, Zino Sneijer, Sten Jansen, Anthony Hesseling, Milan Fuertes Plana, Björn Otte, Ivanildo da Silva Mendes, Ilias Mouh en Yorrit van Loenhout.

RVVH O/9 – Feyenoord O/8 3-0

In Ridderkerk leed Feyenoord O/8 een geflatteerde nederlaag. De Rotterdammers toonden zich een hele wedstrijd gelijkwaardig aan RVVH F1, maar in de slotfase liet de thuisploeg alsnog zien over een langere adem te beschikken. In een tijdsbestek van twee minuten scoorden de gastenheren drie keer: 3-0.
In de eerste helft was Feyenoord de betere ploeg. De spelers van trainer John van Kaam creëerden de meeste kansen. Onder andere Chivano Pocorni, die oog-in-oog met de doelman van de Ridderkerkers miste, kreeg een grote kans op de 0-1.
RVVH liet vooral zien over fysieke kracht te beschikken. De spelers van de thuisploeg schuwden de duels niet. Feyenoord reageerde hier niet goed op, want door de tegenstander het zwijgen op te leggen met goed voetbal, overheerste de angst.
Lange tijd leek de wedstrijd te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, maar twee minuten voor tijd werd de score alsnog geopend. Helaas voor Feyenoord was het RVVH dat de leiding pakte. De Feyenoorders waren geknakt, want in de resterende twee minuten incasseerden zij nog twee tegendoelpunten.
,,Dit was niet nodig,” vertelde trainer John van Kaam. ,,Tegen een tegenstander als RVVH horen we gewoon te winnen. Op de trainingen halen we een hoog niveau, maar het is nu zaak dat we dat ook in de wedstrijden gaan laten zien.”

1-0
2-0
3-0

Youri Stam, Daan Hartman, Rayan Boulahrouz, Lucas Gardenier, Dani van Loenen, Steven Ockeloen, Divaio Sequira, Chivano Pocorni, Efe Kasembeg, Szymon Picek en Sem Nobel.

VOC O/8 – Feyenoord O/8 6-0

Feyenoord O/8 leed een forse nederlaag op bezoek bij het hoogste F-team van VOC. De ploeg van oefenmeester Ronald van Lent kon in de eerste helft nog aardig meekomen met de tegenstander uit Rotterdam, maar na een 1-0 ruststand nam VOC F1 in de tweede helft steeds verder afstand. Bij 6-0 hield de lijdensweg eindelijk op voor de Feyenoorders.
De gasten uit Rotterdam-Zuid begonnen overigens nog aardig aan de wedstrijd. Via Jaden de Guzman kreeg Feyenoord zelfs een grote kans op de openingstreffer, maar voor de keeper van VOC F1 bleek het vizier niet helemaal op scherp te staan.
Bij de eerste, de beste aanval van de thuisploeg was het raak. Een vlijmscherpe counter werd door de gastheren omgezet in een doelpunt: 1-0. De wedstrijd ging vervolgens op en neer, maar tot meer doelpunten voor de pauze leidde dit niet.
Na rust leek er een ander Feyenoord uit de kleedkamer gekomen te zijn. De spelers van de bezoekende ploeg oogden niet fel en maakten diverse keren de verkeerde keuzes. Dat VOC op 2-0 kwam was dan ook niet verwonderlijk.
Midden in een zware hagelbui kwam de thuisploeg zelfs op 3-0, waardoor de wedstrijd beslist was. Dat Feyenoord O/8 de tegenstander nog verder liet weglopen, had het vooral aan zichzelf te danken.
,,Na deze nederlaag moeten we de mouwen opstropen en voor elkaar vechten. De wil om te winnen ontbrak vandaag,” aldus coach Ronald van Lent.